Länk till startsidan

Piano

Att spela piano ger en gedigen allmänmusikalisk grund. Man kan spela alla typer av musik, både solo och tillsammans med andra instrument.

Du kan spela piano från att du är fem år.

Så här låter piano

Vilket piano ska man välja?

Du behöver antingen ett akustiskt piano eller ett digitalt piano som har anslagskänsligt klaviatur, med 88 tangenter och pedal. Observera att en synt eller keyboard oftast inte är detsamma som ett fullstort digitalpiano och ibland saknar anslagskänslighet.

Kulturskolan hyr inte ut pianon, men det finns ofta bra akustiska pianon att köpa begagnade. Om du ska köpa ett digitalt piano är det viktigt att tangentnedslaget känns liknande som på ett akustiskt piano. Det kallas att tangenterna är viktade.

Undervisningsformer

Undervisning enligt Suzukimetoden

Deltagaren och förälder lär sig tillsammans, och föräldern deltar aktivt i undervisningen. Undervisningen startar från 5–6 års ålder och omfattar både enskild lektion en gång i veckan och lektioner i storgrupp några gånger under terminen.

Mer information om suzukimetoden

Undervisning individuellt eller i grupp

Här får deltagaren enskild lektion 20 minuter i veckan, eller en längre lektion varje vecka i par eller mindre grupp, tillsammans med andra deltagare som är på samma nivå.

Du kan börja med denna typen av undervisning från att du är 7 år.

Vad är Musikchecken?

Musikchecken riktar sig till barn födda 2010-2016 som är folkbokförda i Lunds kommun. Med musikcheck kan ditt barn få undervisning i ett musikinstrument eller musikskapande med dator hos den aktör du väljer i kommunen, och Kulturskolan är en av de aktörer du kan välja att få undervisning hos.

Musikchecken öppnar för ansökan 1 mars för barn födda 2017.

Mer information om Musikchecken

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?