Länk till startsidan

Bild och form

I bild och form vill vi förmedla lusten att skapa genom måleri och skulptur! Vi arbetar med många olika material och tekniker. Att berätta i bild om hur vi ser och känner är ett språk som är minst lika viktigt som det talade ordet.

Du kan gå på bild och form från att du är nio år.

Så här fungerar undervisningen

Du som deltagare ska känna dig välkommen, du får arbeta i din egen takt och under egna förutsättningar under ledning av erfarna pedagoger. Vi arbetar i grupper med 10-15 deltagare, från 9 år till och med gymnasiet.

Prova många tekniker

Hos oss får du möjlighet att utveckla ditt eget bildseende och använda dig av din kreativa förmåga.

Genom att du får lära känna olika tekniker som att teckna med blyerts, skissa med kol och måla på duk kommer du fram till vad som passar dig bäst i ditt bild och form berättande. Vi pratar om hur man kan skapa djup i bild med färg och form och tittar på hur klassiska och nutida konstnärer har använt och använder sig av färg och form i sina två- och tredimensionella verk.

I skulptur får du bland annat prova på att arbeta i olika material som lera, papier maché och gips. Skolan har en egen keramikugn där vi bränner och glaserar deltagarnas arbeten.

Gemensamma utställningar

Vi arbetar gärna tematiskt, och under både hösten och vårterminen skapar vi gemensamma utställningar som visas bland annat på Kulturskolans trapputställningsväggar.

Vi gör också samarbeten med andra ämnen på Kulturskolan som dans, drama och musik.

Närbild på hand som målar en bild av tre ansikten .

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?