Länk till startsidan

Dans

På Kulturskolan kan du välja mellan olika sorters dans - barndans, allround konstnärlig dans, klassisk balett, streetdance, Modern Contemporary samt jazz- och showdans.

Du kan gå på dans från att du är fem år.

Kulturskolan Lund har en bred dansverksamhet som riktar sig både till dig som är nybörjare och dig som är mer erfaren. På många av våra lektioner har vi förmånen att ackompanjeras av en pianist. Under ett läsår genomför vi både små och stora dansföreställningar där deltagarna får möjlighet att delta, och olika samarbetsprojekt mellan de olika ämnesområdena på Kulturskolan. Om du dansat sedan tidigare, ange gärna det i kommentarsfältet i din anmälan!

Barndans, 5-6 år

Barnen lär sig olika grundsteg och rytmer till musik. Med fantasifulla improvisationer och lek främjas barnens kreativitet.

Du kan anmäla dig till barndans i centrala Lund eller i Veberöd.

Allround konstnärlig dans, 7-12 år

Här får barnen prova olika dansstilar som bland annat klassisk balett, karaktärsdans, fridans, jazz, improvisation och komposition.

Du kan anmäla dig till allround konstnärlig dans i centrala Lund eller i Veberöd.

Klassisk balett, 7-10 år

Klassisk balett-teknik innebär stångteknik och övningar ute på golvet. För mer erfarna deltagare även tåteknik. I den klassiska balett-traditionen ingår även danser som till exempel mazurka, tarantella och csárdás.

Våra grupper i balett riktar sig till barn som är mellan 7 och 10 år. Vi har grupper för dig som testar klassisk balett för första gången och för dig som har dansat det tidigare.

Klassisk balett lär du dig i våra lokaler i centrala Lund.

Streetdance, 10-19 år

Streetdance är ett samlingsnamn för de stilar som alla har en tuff och gungig prägel och där du jobbar med frasering och beatsen i musiken. Du har nästan alltid böjda ben och en avslappnad hållning där axlarna får hänga fram. Streetdance är en av grenarna som växt fram från Hip Hopen.

Du kan anmäla dig till streetdance i centrala Lund eller i Veberöd. I centrala Lund är det kurs från att du fyller 10 år och upp till du fyller 19. I Veberöd kan du gå på streetdance från 10 år till 14 år.

Jazz och showdans, 10-19 år

Olika jazzstilar från gammalt till nytt. Lektionerna består av uppvärmning, teknikträning och danskombinationer.

Jazz och showdans lär du dig i våra lokaler i centrala Lund.

Modern Contemporary, 13-19 år

Modern Contemporary betonar de moderna dansformerna och ett friare och mindre styrt rörelseuttryck. Grundstenarna är modern dans, teknikövningar, golvteknik och improvisation samt eget skapande.

Modern Contemporary lär du dig i våra lokaler i centrala Lund.

Barn i hatt som dansar.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?