Länk till startsidan

Gå med i vår gångpanel

Fotgängare tar sig fram långsammare än andra färdslag och har heller inget mellan sig och den fysiska miljön. Hur trafik- och stadsmiljön är utformad påverkar därför hur trygg, säker och bekväm man är som fotgängare. Nu vill vi lära oss mer om fotgängares perspektiv på gång i Lund.

En mamma med litet barn i barnvagn går bland andra flanörer.
Fotgängare tar sig fram långsammare än andra färdslag och har heller inget mellan sig och den fysiska miljön. Hur trafik- och stadsmiljön är utformad påverkar därför hur trygg, säker och bekväm man är som fotgängare.

Gå med i vår gångpanel

Det fina med att gå är att vi är jämlika. Gång är ett färdmedel som kan ske oavsett ekonomiska och sociala förhållanden och i alla åldrar. Vi börjar och slutar alla våra resor med att gå, med eller utan hjälpmedel. Om vi inte går hela vår resa går vi ändå till cykeln, bussen eller bilen och på samma sätt avslutar vi våra resor med att gå.

Lunds kommun vill lära sig mer om fotgängares perspektiv på gång i Lund. Till gångpanelen söker vi dig som vill dela med dig av dina erfarenheter och fungera som expertråd och bollplank för frågor om hur Lund kan bli en bättre kommun att gå i. Exakt vilka frågor panelen kommer vara involverade i kommer att utvecklas under projektets gång.

Jag vill anmäla mitt intresse för att vara med i Lunds gångpanel

Så här fungerar Gångpanelen

Gångpanelen startas upp inom projektet Active cities under hösten 2023 och pågår fram till och med år 2025. Paneldeltagarna kommer bli tillfrågade att på olika sätt tycka till och ge sina insikter. Det kommer vara frivilligt att delta på de olika aktiviteterna och du kan själv välja hur engagerad du vill vara. Efter att du anmält ditt intresse kommer du att få mejl med information om hur du kan vara med och tycka till när det är dags.

Projektet Active cities

Lunds kommun deltar i projektet Active cities där vi tillsammans med flera europeiska städer arbetar för att öka den aktiva mobiliteten. I Lund fokuserar vi på fotgängare och hur vi kan göra det bättre att gå i Lunds kommun. Projektet pågår 2022-2025.
Mer om projektet Active Cities

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?