Länk till startsidan

Ett temporärt Brunnshögstorg

Brunnshögstorget ska på sikt bli stadsdelens nav och kärna. Innan det kan färdigställas behöver byggnaderna runtomkring stå klara. Därför har nu ett temporärt Brunnshögstorget invigts, där lärdomar tas med inför den permanenta gestaltningen.

Det temporära torget har en större torgyta med sittplatser, långbord och utställningskuber som informerar om Brunnshög. Här finns också uppställningsytor för foodtrucks, kaffevagnar eller andra tillfälliga besök.

Centralt på torget står en rund, upphöjd scen som fungerar för mindre framträdanden, spontan lek eller som en yta att hänga på. På torgets västra sida finns plats för lite mer livfulla aktiviteter som pumptrack, skateboardåkning och boulespel.

Stenlagt torg med orange hus i förgrunden

MUR-RUM

På torget står en ny skultpur: MUR-RUM. Den kollektiva skapelsen - tillverkad av lera från området - har formats av 120 elever från Östratornskolan, Lund International School och Fäladsskolan. Bakom projektet står Naturskolan, Brunnshögsprogrammet & Malmö universitet, med stöd från HSB Skåne och Region Skåne.

Om centrala Brunnshög

Uppdaterad:

Dela sidan: