Länk till startsidan

Barn- och skolnämnden - aktuella beslut juni 2024

En utredning om möjligheter att värna och utveckla profiler på grundskolor i Lunds kommun och resursfördelning till Håstad skola. Det är några av frågorna som barn- och skolnämnden fattade beslut om den 18 juni.

Samtliga sammanträdeshandlingar, som kallelser, tjänsteskrivelser och protokoll där yrkanden och reservationer framgår finns tillgängliga här på webben.

Här hittar du alla handlingar

Redovisning av utredning om möjligheter att värna och utveckla profiler på grundskolor i Lunds kommun

I september 2023 beslutade kommunfullmäktige att ge barn- och skolnämnden i uppdrag att utreda möjligheter att värna och utveckla profiler på grundskolor i Lunds kommun.

Barn- och skolförvaltningen har utrett frågan och redovisar uppdraget i en rapport daterad 4 juni 2024. Där framgår bland annat att flera av Lunds kommunalas grundskolors profiler funnits länge. Den generella bilden är att profilerna startat på initiativ av skolorna själva och att det också är så det bör fortsätta vara. Förvaltningen uppfattar inget hot om nedläggning av någon av profilerna i dagsläget.

Barn- och skolnämnden beslutade att notera informationen i utredningen och med det förklara utredningsuppdraget avslutat.

Resursfördelning till Håstad skola

I nuvarande resursfördelningsmodell för grundskolorna i Lunds kommun utgår en särskild ersättning till små skolor på landsbygden. För att ersättningen ska utgå ska ett antal kriterier vara uppfyllda, bland annat ska skolan ha minst 40 elever.

Håstad skola beräknas under läsåret 2024/2025 ha färre än 40 elever.

Barn- och skolnämnden beslutade att ge Håstad skola dispens om att erhålla särskild ersättning för små skolor på landsbygden från och med juli 2024 till och med december 2024.

Vill du ta del av fler politiska beslut i Lund?

Vi skriver referat från alla nämndsmöten för att du enkelt ska kunna få information om beslut som påverkar dig och kommunen. Du hittar alla referat på vår webbplats.

Alla aktuella beslut

Du kan också prenumerera på referaten, så att du får mejl varje gång nya beslut publiceras.

Prenumerera på aktuella beslut

Uppdaterad:

Dela sidan: