Länk till startsidan

Arbetsmarknads- och socialnämnden – aktuella beslut juni 2024

Reviderade riktlinjer för serveringstillstånd i kommunen är ett av de ärenden som togs upp på arbetsmarknads- och socialnämnden under sammanträdet den 13 juni 2024. Här kan du läsa en sammanfattning av detta ärende.

Samtliga sammanträdeshandlingar, som kallelser, tjänsteskrivelser och protokoll där yrkanden och reservationer framgår finns tillgängliga här på webben.

Här hittar du alla handlingar

Riktlinjer för serveringstillstånd justeras för att medge utökade öppettider

I februari beslutade kommunfullmäktige att bifalla en motion som föreslog att kommunen skulle undersöka möjligheterna för utökade öppettider på restauranger, barer och nationer. Då fick arbetsmarknads- och socialnämnden i uppdrag att införa en försöksverksamhet med möjlighet till förlängt öppethållande under två år för att sedan utvärdera. Nämnden fick även i uppdrag att se över kommunens riktlinjer för serveringstillstånd i dialog med restaurangnäringen, nationer och polisen.

För att göra det möjligt att ge tillstånd till utökade öppettider under försöksperioden krävs en ändring i de nuvarande riktlinjerna, vilket förslogs i dagens ärende. Det nya förslaget till riktlinjer har tagit hänsyn till de remisser som hämtats in från berörda aktörer. Försöksverksamheten kommer att följas upp noggrant efter två år, med betoning på om det är något som näringslivet önskar samt om det ger positiva effekter. Nämnden beslutade att anta förslaget.

Vill du ta del av fler politiska beslut i Lund?

Vi skriver referat från alla nämndsmöten för att du enkelt ska kunna få information om beslut som påverkar dig och kommunen. Du hittar alla referat på vår webbplats.

Alla aktuella beslut

Du kan också prenumerera på referaten, så att du får mejl varje gång nya beslut publiceras.

Prenumerera på aktuella beslut

Uppdaterad:

Dela sidan: