Länk till startsidan

Servicenämnden - aktuella beslut juni 2024

Den 5 juni höll servicenämnden sitt sjätte sammanträde för året, som bland annat handlade om utvecklingen av vår måltidsorganisation.

Nämnden fick även en lägesrapport om de pågående utredningar, som tittar på framtida organisation för Lunds kommun, om projektet med ny rutin för specialkost och anpassade måltider samt arbetet med tomställda lokaler.

Samtliga sammanträdeshandlingar, som kallelser, tjänsteskrivelser och protokoll där yrkanden och reservationer framgår finns tillgängliga här på webben.

Här hittar du alla handlingar

Samordnad måltidsorganisation – hur blev den?

2022 beslutade kommunstyrelsen om en samlad måltidsorganisation, vilket innebar att ett antal mindre kök gick över från barn- och skolförvaltningen till serviceförvaltningen (BSF) och Måltidsservice. Övergången skedde den 1 januari 2023 och har nu utvärderats.

Utvärderingen har vänt sig både till berörd personal, enhetschefer som tagit emot köken med personal samt chefer på BSF som lämnade över kök och personal. Den visar att processen i stort fungerat väl för den personal som gick över till Måltidsservice samt att trivseln med att tillhöra Måltidsservice är god. Mer om resultaten hittar du i möteshandlingarna, som du når via länken ovan.

Nämnden beslutade att godkänna utvärderingen samt att skicka den till kommunstyrelsen för kännedom.

Granskning av kommunrevisionen

Konsultfirman Ernst & Young (EY) har, på uppdrag av kommunens förtroendevalda revisorer, granskat arbetet med lokalförsörjning och entreprenadstyrning. Den visar att kommunstyrelsen ”delvis har en tillräcklig” styrning avseende lokalinvesteringsprocessen. Servicenämnden bedöms ”inte ha fullt ut ha säkserställt” att det finns styrande principer för val av entreprenad- och upphandlingsform.

Servicenämnden har yttrat sig över rekommendationen att tydliggöra vilka avväganden och analyser som ska göras inför beslut om entreprenad- och upphandlingsform samt säkerställa att det sker en systematisk riskhantering i projekt samt att utarbeta nyckeltalsanalyser för byggprojekt.

Nämnden beslutade att lämna yttrandet till kommunrevisionen.

Vill du ta del av fler politiska beslut i Lund?

Vi skriver referat från alla nämndsmöten för att du enkelt ska kunna få information om beslut som påverkar dig och kommunen. Du hittar alla referat på vår webbplats.

Alla aktuella beslut

Du kan också prenumerera på referaten, så att du får mejl varje gång nya beslut publiceras.

Prenumerera på aktuella beslut

Uppdaterad:

Dela sidan: