Länk till startsidan

Utbildningsnämnden – aktuella beslut i maj 2024

Delårsrapporten var ett av de ärenden som togs upp i utbildningsnämnden 28 maj.

Samtliga sammanträdeshandlingar, som kallelser, tjänsteskrivelser och protokoll där yrkanden och reservationer framgår finns tillgängliga här på webben.

Här hittar du alla handlingar

Delårsrapport

Utbildningsförvaltningen har sammanställt en delårsrapport för utbildningsnämndens verksamheter. I rapporten redovisas bland annat händelser av väsentlig betydelse, måluppfyllelse och det ekonomiska resultatet.

  • Under våren har två kombinationsutbildningar startat (yrkesutbildning i kombination med sfi eller svenska som andraspråk). Den ena är Servicemedarbetare inriktning vård och omsorg i kombination med sfi. Den andra är Undersköterska i kombination med grundläggande svenska som andraspråk. Antagningen har också öppnat för en ny utbildning till hösten för Målare i kombination med sfi.
  • För att utnyttja kommunernas samlade resurser och ge eleverna största möjliga valmöjlighet, har det upprättats ett avtal om en så kallad primärsamverkan mellan tretton kommuner i sydvästra Skåne. Kommunerna har sedan tidigare ett samverkansavtal.
  • Arbetet med att införa reformen Gy25 har påbörjats. Den 1 juli 2025 kommer stora förändringar att träda i kraft inom gymnasieskolan, anpassade gymnasieskolan och motsvarande delar inom Komvux.
  • Implementering av nyligen upphandlade digitala system till skolorna har påbörjats.
  • Ett pilotprojekt, Vintage Fair har genomförts. Tredjeårselever vid de kommunala gymnasieskolorna fick möjlighet att till årets skolbal låna kläder, skor, väskor och smycken, skänkta av Lundabor.
  • Utbildningsnämndens resultat för perioden jan-apr 2024 är -0,1 mnkr med en årsprognos på -4 mnkr. Investeringsprognosen för 2024 är 22,5 mnkr.
  • Både antalet anställda och antal årsarbetare ökar successivt för varje år inom utbildningsförvaltningen. Utbildningsförvaltningens totala sjukfrånvaro för perioden jan - mars har minskat jämfört med motsvarande period för 2022 och 2023.

Utbildningsnämnden beslutade att godkänna delårsrapporten.

Vill du ta del av fler politiska beslut i Lund?

Vi skriver referat från alla nämndsmöten för att du enkelt ska kunna få information om beslut som påverkar dig och kommunen. Du hittar alla referat på vår webbplats.

Alla aktuella beslut

Du kan också prenumerera på referaten, så att du får mejl varje gång nya beslut publiceras.

Prenumerera på aktuella beslut

Uppdaterad:

Dela sidan: