Länk till startsidan

Servicenämnden - aktuella beslut maj 2024

Den 15 maj höll servicenämnden sitt femte sammanträde för året, som bland annat handlade om upphandlingen av entreprenaden för att bygga en ny ridanläggning i Lund.

Samtliga sammanträdeshandlingar, som kallelser, tjänsteskrivelser och protokoll där yrkanden och reservationer framgår finns tillgängliga här på webben.

Här hittar du alla handlingar

Under mötet fick nämnden information om bland annat processen för att rekrytera en ny servicedirektör, om måltidsprojektet specialkost och anpassade måltider samt kommundirektörens förslag till budget för 2025-2027.

Ledamöterna fick också en lägesrapport från arbetet med att bilda en samlad samhällsbyggnadsförvaltning, vilket kommunstyrelsen fattade beslut om den 8 maj. I denna förvaltning kommer delar av serviceförvaltningen, som arbetar med anläggning, drift och skötsel, att ingå.

Minus i delårsrapporten

Den senaste prognosen visar på ett underskott om 22,8 miljoner kronor. Det motsvarar 1,4 procent av nämndens omsättning och är framför allt kopplat till Markentreprenads verksamhet.

För bygginvesteringar har nämnden en budget på 584 miljoner kronor. Vissa av projekten har försenats, vilket innebär att hela summan inte kommer att användas under 2024.

Delårsrapporten visar även att sjukfrånvaron minskat något. Långtidsfrånvaron ligger kvar på ungefär samma nivå om 2023.

Upphandling av ny ridanläggning

Kommunfullmäktige har beslutat att beställa en ridanläggning på Ladugårdsmarken i Norra Lund.

Nämnden fattade det formella beslutet att ge servicedirektören i uppdrag att annonsera upphandling av entreprenaden för den blivande anläggningen.

Ökad tydlighet kring elsäkerhet

Serviceförvaltningen har noterat ett behov av att förtydliga nämndens ansvar för elanläggningar samt hur arbetsuppgifter inom elsäkerhet delegeras inom förvaltningen. Vem som ansvarar för vad kommer att framgå av nya uppdragsbeskrivningar, som nu kommer att tas fram.

Nämnden fastställde förvaltningens förslag, vilket innebär att servicedirektören får i uppdrag att delegera arbetsuppgifterna inom elsäkerhet.

Vill du ta del av fler politiska beslut i Lund?

Vi skriver referat från alla nämndsmöten för att du enkelt ska kunna få information om beslut som påverkar dig och kommunen. Du hittar alla referat på vår webbplats.

Alla aktuella beslut

Du kan också prenumerera på referaten, så att du får mejl varje gång nya beslut publiceras.

Prenumerera på aktuella beslut

Uppdaterad:

Dela sidan: