Länk till startsidan

Barn- och skolnämnden - aktuella beslut i april 2024

Utreda möjligheterna att etablera ytterligare en fritidsverksamhet inspirerad av S:t Hansgården, på Östra torn, och godkännande av nyetablering av fristående fritidshem och grundskola i Lund. Det är några av frågorna som Barn- och skolnämnden fattade beslut om den 16 april.

Samtliga sammanträdeshandlingar; som kallelser, tjänsteskrivelser och protokoll - där yrkanden och reservationer framgår - finns tillgängliga på webben.

Här hittar du alla handlingar

Vidare utredning av fritidsverksamhet likt den på S:t Hansgården

Efter ett beslut i kommunfullmäktige ska Barn- och skolnämnden se över möjligheten att starta fler fritidsverksamheter likt den som bedrivs på S:t Hansgården. Efter en utredning om var en sådan verksamhet skulle kunna etableras har en plats på Östra torn identifierats som mest fördelaktig. Därför har Barn- och skolnämnden beslutat att ge förvaltningen i uppdrag att utreda vidare möjligheterna att etablera en fritidsverksamhet på Östra torn likt den på S:t Hansgården.

Godkännande av nyetablering av fristående fritidshem och grundskola

I en ansökan till Skolinspektionen har Montessori förskolor och skolor i Sverige AB ansökt om att utöka sin verksamhet med fritidshem och verksamhet som omfattar årskurs 7-9. Skolinspektionen har givit Lunds kommun möjlighet att yttra sig.

Barn- och skolförvaltningen har i sitt yttrande gjort bedömningen att utökningen av årskurserna 7-9 och fritidshemsverksamhet skulle medföra negativa konsekvenser för kommunen, organisatoriskt och ekonomiskt.

Mer om barn- och skolnämnden

Samtliga sammanträdeshandlingar som kallelser, beslutsunderlag och protokoll till barn- och skolnämndens möten, samt sammanträdestider för året, finns tillgängliga här.

Kontaktuppgifter till politiker i barn- och skolnämnden hittar du här.

Vill du ta del av fler politiska beslut i Lund?

Vi skriver referat från alla nämndsmöten för att du enkelt ska kunna få information om beslut som påverkar dig och kommunen. Du hittar alla referat på vår webbplats.

Alla aktuella beslut

Du kan också prenumerera på referaten, så att du får mejl varje gång nya beslut publiceras.

Prenumerera på aktuella beslut

Uppdaterad:

Dela sidan: