Länk till startsidan

Arbetsmarknads- och socialnämnden – aktuella beslut mars 2024

Stängning av Systembolaget den 30 april är ett av de ärenden som togs upp på arbetsmarknads- och socialnämnden under sammanträdet den 20 mars. Här kan du läsa en sammanfattning av detta ärende.

Samtliga sammanträdeshandlingar, som kallelser, tjänsteskrivelser och protokoll där yrkanden och reservationer framgår finns tillgängliga här på webben.

Här hittar du alla handlingar

Systembolaget håller stängt 30 april

På dagens sammanträde beslutade arbetsmarknads- och socialnämnden att förbjuda Systembolaget från att sälja alkohol på siste april. Beslutet innebär att Systembolagets butiker på Bangatan, i Saluhallen och på Traktorvägen i Lund håller stängt tisdagen den 30 april.

Sedan 2009 har Lunds kommun beslutat om förbud för Systembolaget att sälja alkoholdrycker på siste april. Syftet är att motverka ordningsstörningar och andra olägenheter kopplat till höga berusningsnivåer.

Utvärderingar som gjorts visar att tidigare stängningar, i kombination med gott samarbete mellan kommunen och polisen på siste april, har gett önskad effekt.

Vill du ta del av fler politiska beslut i Lund?

Vi skriver referat från alla nämndsmöten för att du enkelt ska kunna få information om beslut som påverkar dig och kommunen. Du hittar alla referat på vår webbplats.

Alla aktuella beslut

Du kan också prenumerera på referaten, så att du får mejl varje gång nya beslut publiceras.

Prenumerera på aktuella beslut

Uppdaterad:

Dela sidan: