Länk till startsidan

Servicenämnden - aktuella beslut mars 2024

En ny informationsredovisning och arkivbeskrivning stod på dagordningen vid servicenämndens tredje möte för året, som hölls den 13 mars. Nämnden fick även en slutrapport om projektet Samordnade servicetjänster, som avslutades vid nyår.

Samtliga sammanträdeshandlingar, som kallelser, tjänsteskrivelser och protokoll där yrkanden och reservationer framgår finns tillgängliga här på webben.

Här hittar du alla handlingar

Mötet inleddes med information från serviceförvaltningen om bland annat arbetet med att se över låssystem i kommunens lokaler samt erfarenheter från byggprojekt i samverkansentreprenad, även kallat partnering. Denna modell har bland annat använts i byggprojekten Stadshallen och Hedda Andersson-gymnasiet/nya Svaneskolan.

Ny informationsredovisning

Vid mötet antog nämnden en ny informationsredovisning. Det är ett en detaljerad guide till hur inkomna och upprättade allmänna handlingar ska förvaras och när de får gallras. Det nya dokumentet är uppdaterat på en rad punkter jämfört med det tidigare, som antogs i februari 2021, inte minst för att möta nya krav på digital förvaring av handlingar.

Ny arkivbeskrivning

Nämnden antog även en ny arkivredovisning. Detta dokument har tagits fram för att underlätta för allmänheten att ta del av nämndens allmänna handlingar. Den nya versionen har bland annat uppdaterats utifrån att organisationerna förändrats på Lundafastigheter respektive Markentreprenad.

Summering av projektet Samordnade servicetjänster

Under 2022 och 2023 har servicenämnden bedrivit olika pilotförsök inom ett projekt kallat Samordnade servicetjänster. Det har gått ut på att arbeta effektivare och stärka organisationen genom att i högre grad se till att medarbetare arbetar med det de är bäst på. Det kan exempelvis vara vårdpersonal på äldreboende, som får mer tid till sina brukare genom att frigöra tid de varit schemalagda för lokalvård. Och omvänt, att den som är bra på lokalvård tar hand om dessa uppgifter.

Målen för projektet anses uppnådda och har bland annat resulterat i ett utökat samarbete mellan serviceförvaltningen och kultur- och fritidsförvaltningen och som därmed fått en ny totalhyresmodell.

Nämnden beslutade att godkänna slutrapporten för projektet.

Vill du ta del av fler politiska beslut i Lund?

Vi skriver referat från alla nämndsmöten för att du enkelt ska kunna få information om beslut som påverkar dig och kommunen. Du hittar alla referat på vår webbplats.

Alla aktuella beslut

Du kan också prenumerera på referaten, så att du får mejl varje gång nya beslut publiceras.

Prenumerera på aktuella beslut

Uppdaterad:

Dela sidan: