Länk till startsidan

Servicenämnden - aktuella beslut februari 2024

Sammanfattning av 2023, upphandling av en ny idrottshall och personalmåltidspris. Där har du tre av punkterna på agendan vid servicenämndens andra sammanträde för året.

Samtliga sammanträdeshandlingar, som kallelser, tjänsteskrivelser och protokoll där yrkanden och reservationer framgår finns tillgängliga här på webben.

Här hittar du alla handlingar

Mötet inleddes med information från serviceförvaltningen, som gav en lägesrapport i pågående och beställda byggprojekt, det utökade samarbetet med kultur- och fritidsförvaltningen samt arbetet med de fem stora utredningsuppdrag som pågår i Lunds kommun. Målet med utredningarna är att ringa in hur kommunen bäst ska organisera sig för att möta framtida utmaningar. Serviceförvaltningen berörs i olika hög grad av alla fem utredningsspåren.

Årsanalysen för 2023 godkändes

Under 2023 omsatte servicenämnden nära 1,7 miljarder kronor. Resultatet blev 3,2 miljoner bättre än budgeterat, vilket bland annat kan förklaras med att vi minskat förbrukningen av el och energi i våra fastigheter.

Under året ökade antalet medarbetare på serviceförvaltningen från 611 till 678, varav en stor del hänger ihop med att Måltidsservice fick ta över ett antal kök och medarbetare vid årsskiftet 2022/2023.

Nämnden beslutade att godkänna förslaget till årsanalys och överlämna till kommunstyrelsen.

Upphandling av ny idrottshall i Genarp

Häckebergaskolan ska få en ny idrottshall och byggas om – det beslutade kommunfullmäktige i april 2022. Sedan dess har nytt beslut fattats, vilket innebär att idrottshallen ska byggas men att övriga delar skjutas på framtiden.

Nämnden beslutade att ge fastighetschefen i uppdrag att annonsera upphandling av den nya idrottshallen vid Häckebergaskolan.

Nytt personalmåltidspris i Lunds kommun

Måltidspriset, för personal som äter vid exempelvis någon av våra skolrestauranger, justeras årligen. För 2024 behöver priset höjas med två kronor.

Nämnden beslutade att höja personalmåltidspriset från 62 till 64 kronor.

Representanter till Lunds kommunala funktionsrättsråd

Kommunstyrelsen har sett över representationen i olika samverkansråd. Beslutet innebär att servicenämnden ska utse två ledamöter till Lunds kommunala funktionsrättsråd. Detta gäller från januari 2024 till och med nästa gång kommunfullmäktige ska utse ledamöter till kommunstyrelsen.

Nämnden beslutade att utse Kenth Andersson (S) och Martii Niilekselä (FNL) till ledamöter i funktionsrättsrådet.

Vill du ta del av fler politiska beslut i Lund?

Vi skriver referat från alla nämndsmöten för att du enkelt ska kunna få information om beslut som påverkar dig och kommunen. Du hittar alla referat på vår webbplats.

Alla aktuella beslut

Du kan också prenumerera på referaten, så att du får mejl varje gång nya beslut publiceras.

Prenumerera på aktuella beslut

Uppdaterad:

Dela sidan: