Länk till startsidan

Servicenämnden - aktuella beslut 17 januari 2024

Vad ska vi göra under 2024? Det var den viktigaste frågan vid servicenämndens första sammanträde för året.

Samtliga sammanträdeshandlingar, som kallelser, tjänsteskrivelser och protokoll där yrkanden och reservationer framgår finns tillgängliga här på webben.

Här hittar du alla handlingar

Information från serviceförvaltningen

Mötet inleddes med information från serviceförvaltningen, som berättade om arbetet med vinterväghållningen samt de fem stora utredningsuppdrag som pågår i Lunds kommun. Målet med utredningarna är att ringa in hur kommunen bäst ska organisera sig för att möta framtida utmaningar. Serviceförvaltningen berörs i olika hög grad av alla fem utredningsspåren.

Vad ska vi jobba med under 2024?

Ett av våra viktigaste verktyg är verksamhetsplanen med internbudget. Den berättar vad nämnden, genom serviceförvaltningen, ska arbeta med under året utifrån de resurser som finns.

Nämnden konstaterade att det finns tillräckligt med ekonomiska resurser för att utföra nämndens uppdrag och uppnå nämndens verksamhetsmål. Nämnden slog även fast att finansieringen ska ske i enlighet med föreslagen internbudget.

Om du är intresserad kan läsa hela verksamhetsplanen i möteshandlingarna!

Gjorde vi rätt saker förra året?

Under 2023 genomfördes så kallad intern kontroll för att följa upp att vi gör rätt saker. Det handlar både om kommungemensamma aktiviteter och uppföljning som nämnden själv beslutat om.

Uppföljningen för 2023 visar att vi behöver bli bättre på att dokumentera direktupphandling samt att säkerställa att vi har så kallade kontinuitetsplaner. Dessa är vår långsiktiga planering för att kunna utföra vårt uppdrag även i händelse av kris.

Nämnden godkände rapporten över Intern kontroll 2023.

Vårfruskolan ska byggas om

Kommunfullmäktige har godkänt planerna på att bygga om och till Vårfruskolan i centrala Lund. Planeringen går nu vidare genom att handla upp entreprenör för bygget.

Nämnden tog det formella beslutet att uppdra åt servicedirektören att annonsera upphandlingen för att bygga om och till Vårfruskolan.

Vill du ta del av fler politiska beslut i Lund?

Vi skriver referat från alla nämndsmöten för att du enkelt ska kunna få information om beslut som påverkar dig och kommunen. Du hittar alla referat på vår webbplats.

Alla aktuella beslut

Du kan också prenumerera på referaten, så att du får mejl varje gång nya beslut publiceras.

Prenumerera på aktuella beslut

Uppdaterad:

Dela sidan: