Länk till startsidan

Servicenämnden - aktuella beslut november 2023

En ny krisledningsplan stod på agendan när servicenämnden höll sitt näst sista sammanträde för året.

Samtliga sammanträdeshandlingar, som kallelser, tjänsteskrivelser och protokoll där yrkanden och reservationer framgår finns tillgängliga här på webben.

Här hittar du alla handlingar

Nya ledamot

Cecilia Winge, som tidigare varit ersättare i nämnden, har utsetts till ordinarie ledamot efter Lina Persson. Bägge representerar socialdemokraterna.

Informationsärenden

Nämnden fick denna gång information från förvaltningen om status i pågående byggprojekt samt dokumentation i bokform av bygget av Hedda Andersson-gymnasiet och nya Svaneskolan. Nämnden genomförde även en workshop om intern kontroll och riskanalys, som kommer att ligga till grund för beslut om handlingsplan. Denna ska fastställas vid nästa nämnd, den 6 december.

Krisledningsplan

Enligt lagen om extraordinära händelser ska alla kommuner ha en god förmåga att hantera krissituationer. Det innebär att nämnden, minst en gång per mandatperiod, ska uppdatera och fatta beslut om en ny krisledningsplan. I denna fastställs hur förvaltningen ska organiseras, leda, samverka och kommunicera i händelse av en samhällsstörning.

Nämnden beslutade: att godkänna förslaget till ny krisledningsplan.

Ramavtal för mindre byggnadsarbeten

Serviceförvaltningen har ett löpande behov av att kunna avropa entreprenörer på ramavtal för mindre byggnadsarbeten. Ett nytt avtal behövs och nämnden föreslogs ge i uppdrag till förvaltningen att annonsera detta.

Nämnden beslutade: att annonsera upphandling för entreprenader avseende mindre byggnadsarbeten.

Vill du veta mer om servicenämnden?

Samtliga sammanträdeshandlingar, som kallelser, tjänsteskrivelser och protokoll till politiska möten i Lunds kommun, finns tillgängliga på webben

Här hittar du alla handlingar för servicenämnden.

Kontaktuppgifter till samtliga ledamöter och ersättare i servicenämnden

Vill du ta del av fler politiska beslut i Lund?

Vi skriver referat från alla nämndsmöten för att du enkelt ska kunna få information om beslut som påverkar dig och kommunen. Du hittar alla referat på vår webbplats.

Alla aktuella beslut

Du kan också prenumerera på referaten, så att du får mejl varje gång nya beslut publiceras.

Prenumerera på aktuella beslut

Uppdaterad:

Dela sidan: