Studenten på Vipan

Måndagen den 9 juni 2025 är det studentutsläpp på Vipan.

Besök vårt instagramkonto för att se bilder från studentdagen 2024 på Vipan

Studentutsläpp 2025

Vipans studentutsläpp sker måndagen den 9 juni 2025 från klockan 14.30. Utsläppsordningen bestäms av en poängjakt som anordnas av Vipans elevkår. När den är avgjord kommer den att publiceras på sociala medier och på webben.

Studentdagen

Eleverna kommer till skolan studentklädda. Före och efter fotografering samlas eleverna tillsammans med mentor enligt nedan:


Klass

Hus

BA22

M-huset

BF22

A-huset

EE22

E-huset

AGyNP/IP21

A-huset

FS22

A-huset

HT22

L-huset

Lär22

Q-huset

RL22

Q-huset

VF22

M-huset

VO22

Q-huset


Efter fotografering, klockan 12.30, går respektive klass tillsammans med mentor till Scandic Star Lund för lunch. Samling utanför Scandic Star Lund kl.12.50. Klasserna sitter vid angivna bord. Efter lunchen är det samling på parkeringen. Därefter går klasserna tillbaka till Vipan tillsammans med orkestern.

Klockan 14.30 samlas eleverna bakom hus D och springer ut mellan hus C och M – mot skolgården. Ingång till hus sker från dörren på husets baksida. Ordning för utspring publiceras nedan under Studentutsläpp.

Anhöriga uppmanas att vänta vid ballong

Anhöriga uppmanas att vänta vid aktuell ballong för att undvika att blockera gångar samt att respektera avspärrningar! Beräkna mindre än 2 minuter/klass vid utsläppet - kom i tid!

Tre glada killar i kostym och studentmössa som hoppar och kastar konfetti.

Fotografering

Fotografering, både i grupp och enskilt, sker framför hus A enligt tiderna nedan.


Tid

Klass

Klass

Klass

Klockan 11.00

AGyNP21

AGyIP21

BF22A

Klockan 11.15

BF22B

EE22A

EE22B

Klockan 11.30

EE22C

FS22

BA22A

Klockan 11.45

BA22B

VF22A

VF22B

Klockan 12.00

HT22

Lär22A/Lär22B

RL22A

Klockan 12.15

RL22B

RL22C

VO22

Orienteringskarta

Nedan syns hela området för Vipans gymnasieskola.

Karta över Campus Vipan och de byggnader som renoveras. I mitten av området uppförs en ny byggnad för skolan.

När 2025 års poängjakt är avgjord kommer vi att pulibcera i vilken ordning som vi kommer att släppa ut våra studenter.

Viktig information för studenter och anhöriga

  • Visselpipor och tutor är inte tillåtna att använda inomhus - detta gäller särskilt på Scandic Star Lund.
  • Endast studentfordon tillåts komma in på skolans område. Bostadsområdet i öster är privat område. Kom i god tid och parkera förnuftigt. Övriga fordon parkeras lämpligen nere på Gastelyckan - följ markering till skolan! Det är inte tillåtet att blockera Vipeholmsvägen, Vipemöllevägen och Hjalmar Gullbergs väg!
  • Det är en dag av fest men den skål du vill utbringa får vänta tills ni kommer hem!

Skolan vill att du ska ha ett ljust minne av dagen. Dina anhöriga och vänner ska med glädje kunna ta emot dig på skolgården. Vi accepterar ingen form av alkohol under dagen.

Observera att det från och med 30 april 2022 är förbjudet att använda plastkonfetti! Det är däremot tillåtet med exempelvis blomblad, solrosfrön, rispuffar, pärlsocker, såpbubblor eller hemmagjord konfetti av torkade löv och blommor.

Detta meddelande vänder sig till alla föräldrar. Tillsammans har vi ett gemensamt ansvar att ge våra studenter en riktigt fin och minnesvärd dag!

Lycka till!

Skolledningen

Kom i god tid. Tänk på att det kan vara svårt att hitta parkering. Det finns i regel inte någon särskild avsedd parkering för ”studenthämtarbilar”, utan dessa hänvisas till samma parkeringsplatser som alla andra. Tänk på att kontrollera att bilen är påställd, försäkrad och besiktigad!

Undvik skador genom att följa de regler som finns

Varje år skadas människor runt om i Sverige i samband med studentfirande. I Lund har vi under många år varit förskonade från allvarliga olyckor men vi har de senaste åren sett en oroande utveckling, framför allt med olika trafikbrott som begås i samband med firande av studenter.

Polisen i Lund vill att studentveckan ska vara en rolig, sprudlande och glädjefull vecka för alla studenter och deras anhöriga. Samtidigt är det deras uppgift att förebygga allvarliga skador och dödsfall i trafiken.

För att verka för att alla studenter och anhöriga ska komma hem säkert till studentskiva vill vi inte att man exempelvis sitter uppe på ryggstödet i cabbar eller hänger ut genom rutor. Polisen kommer inte att arbeta med varningar under veckan, utan kommer att rapportera de trafikbrott som de ser som har en tydlig koppling till trafiksäkerheten.

Exempel på vanliga trafikbrott

  • Hänga ut genom bilfönster ger böter på 1 500 kronor.
  • Sitta på sufletten ger böter på 1 500 kronor.
  • Framkallande av onödigt buller med motorfordon (till exempel att varva motorn omotiverat) ger böter på 1 000 kronor.
  • Föremål som kastas eller tappas från fordon ger böter på 1 500 kronor.
  • Hastighetsöverträdelser ger böter på 2 000–4 000 kronor.

Bengaler, fyrverkerier och konfetti

Tänk på att bengaler och fyrverkerier inte får användas. Dessutom får konfettikanoner med konfetti gjort av annat materiel än papper inte användas, eftersom konfettin blir till skräp i naturen. Istället för plastkonfetti kan man använda nedbrytbar konfetti av till exempel rispapper, blomblad, rispuffar, solrosfrön, såpbubblor, torkade löv och blommor.

Polisen i Lund hoppas på en glad och rolig vecka för alla studenter!

Ballong med texten Grattis till studenten!

Uppdaterad:

Dela sidan: