Länk till startsidan

Komvuxmässan i Lund

Funderar du på att utbilda dig, men vet inte inom vad eller hur? Då är du välkommen att besöka Komvuxmässan i Lund den 14 oktober i Stadshallen.

På mässan får du veta mer om de vuxenutbildningar som erbjuds i Lunds kommun. Här kan du:

  • Ställa frågor om skolor, kurser och utbildningar.
  • Möta karriärvägledare från Lunds vägledningscentrum.
  • Få information om utbildningsmöjligheter.
  • Inspireras och hitta rätt studieväg för dig.

Information om mässan

Datum: lördagen den 14 oktober 2023

Tid: klockan 11.00–15.00

Plats: Stadshallen Lund, Foajén (Stortorget 9)

Inträde: Gratis

Målgrupp: För dig som är över 20 år

Utställare

På mässan får du träffa representanter från följande vuxenutbildningar och organisationer:

Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen finns på plats och svarar på dina frågor om vad som gäller för dig som är arbetslös och vill börja studera. Du kan även få information om aktuella yrkesinriktade arbetsmarknadsutbildningar som kan vara en snabb väg till arbete.

Arbetsförmedlingen

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen

Vi på arbetsmarknads- och socialförvaltnignen kan stödja dig med vägledning till arbete eller utbildning, men också försörjningsstöd. Under mässan svarar vi gärna på frågor och berättar mer om detta.

Arbetsmarknads- och socialförvalningen

Campus Vipan

På Campus Vipan kan du studera olika yrkesutbildningar. Vi ser fram emot att träffa dig på mässan och berätta mer om våra utbildningar.

Campus Vipan

Hermods

På Hermods i Lund kan du läsa gymnasiala kurser på distans, som snabbt tar dig ut på arbetsmarknaden. Vi har lång erfarenhet av utbildning för vuxna. Träffa oss på mässan och lär dig mer om de utbildningar vi erbjuder.

Hermods

Komvux Lund

På Komvux i Lund jobbar vi tillsammans med dig som elev, för att du ska hitta rätt utbildning och väg framåt. På mässan kan vi berätta och svara på frågor om det breda utbud av kurser och utbildningar som vi erbjuder. Du kan även få information om hur och när man kan ansöka.

Komvux Lund

Lundavälkomsten

Vi på Välkomsten hjälper dig som vill läsa dig svenska att ansöka till sfi (svenska för invandrare). Under mässan kan vi svara på frågor om sfi och hur man ansöker.

Lundavälkomsten

Lunds vägledningscentrum

Vi på Vägledningscentrum erbjuder kostnadsfri och oberoende studie- och yrkesvägledning för dig som är 20 år eller äldre och är folkbokförd i Lunds kommun. Under mässan får du möta våra karriärvägledare.

Lunds vägledningscentrum

Movant

På Movant i Lund erbjuder vi dig branschnära yrkesutbildningar. Hos oss går du en ettårig intensivutbildning inom Bygg och anläggning, Fordon och transport, VVS och fastighet, El och energi, Nätverksteknik eller Industri. På mässan finns vi på plats för att svara på frågor om våra utbildningar.

Movant

YH Lund

På YH Lund erbjuder vi yrkesutbildningar för dig som har grundläggande behörighet. Välkommen att ställa frågor till oss om våra yrkesutbildningar.

YH Lund

Två studenter sitter vid vars en dator. Bilden är fotograferad ovanifrån så vi ser bara tangentbord och händer.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?