Länk till startsidan

Konstföreningen Panorama

Panorama är en konstförening för anställda och deras anhöriga i Lunds kommun. Syftet är att stimulera intresset för bildkonsten och stödja yrkesverksamma konstnärer.

Tavla av Mikael Persbrandt, teknik Cicclé, 71x70,5 cm
Tavla av Mikael Persbrandt, teknik Cicclé, 71x70,5 cm

Konstverk till utlottning 2023

Konstverk 2023

Spelling slipping ellipsis på - Lunds konsthall

Utställningen presenterar en grupp konstnärer som omvandlar berättelser, kroppar och begär till form, ljud och rörelse. Abstraktion står i centrum för utställningen, både som konstnärligt språk och som svar på de invecklade förhållandena mellan identitet, representation och figuration. Konstnärerna använder abstraktionen för att överskrida gränser, sudda ut konturer och teckna fram konkreta former ur komplexa berättelser.

Konstnärerna är: Ester Fleckner, Frédéric Gies, Sixten Hatfield, Linda Lamignan, Fathia Mohidin, Burcu Sahin, Erik Thörnqvist och Paola Torres Núñez del Prado

11 februari – 7 maj 2023

Vernissage fredagen den 10 februari kl. 18.00–20.00

Spelling slipping ellipsis på Lunds konsthall

Bli medlem

I Panorama finns möjlighet att vara medlem, både för dig som har ett stort konstintresse och för dig som fortfarande inte riktigt vet vad det innebär att vara konstintresserad. Att vara medlem i en konstförening innebär att du genom din medlemsavgift bidrar till att föreningen köper in konst som du sedan som medlem har chans att vinna. Du kan bli medlem när som helst under hela året.

Vår interna e-tjänst här nedan, fungerar bara för dig som har ett användarkonto som kommunanställd.

Medlemsavgift

Panoramas medlemsavgift bestäms varje år av årsmötet i mars, just nu 400 kronor. Medlemsavgiften betalas in via bankgiro 819-2841 eller via Swish till 123 359 44 13.
Glöm inte att ange ditt namn och adress när du gör inbetalningen.

Betalningsmottagare är Konstförening Panorama. Du som redan är medlem ska betala senast den 31 maj.

Om du går med i konstföreningen senare under året måste medlemsavgiften vara inbetald senast vid årsskiftet för att få vara med i utlottningen av konstverken vid årsmötet i mars månad.

Medlemsförmåner

Konstutlottningen sker en gång om året. Föreningens styrelse köper in konst under året, vilken sedan lottas ut till medlemmarna. Detta sker i samband med årsmötet i mars, då också årets inköpta konst visas. Förutom utlottningen gör föreningen en eller ett par besök på olika gallerier och utställningar där alla medlemmar bjuds in att delta. Målsättningen är att aktiviteterna ska vara gratis för medlemmar, men det kan förekomma mindre entréavgifter som vi i så fall informerar om i inbjudan.

Värva medlemmar

Vi vill bli ännu fler medlemmar i Panorama – och vi vill gärna ha din hjälp! Värva en kollega och som tack är du med vid utlottningen av ett värvningspris som sker på årsmötet i mars nästa år.

Det räcker att du har värvat en medlem för att ha chans att vinna, men om du värvat fler medlemmar ökar förstås dina chanser.

Påminn den du värvar att skriva in ditt namn vid registreringen av sitt medlemskap – så är du automatiskt med i utlottningen

Om föreningen

Panorama startade 1983 och är medlem i Sveriges Konstföreningars Riksförbund.

Följ oss

Vi finns på Instagram, följ oss gärna där.
Panorama på Instagram

E-post: panorama.konst@lund.se

Ordförande

Lotta Brusk
Telefon: 046-359 53 39
E-post: lotta.brusk@visitlund.se

Vice ordförande

Cecilia Andersson

Ordinarie ledamöter

Annette Håkansson, konstansvarig

Gunnar Jönssonkontoret, sekreterare

Maria Olderius, kassör

Nils-Axel Heikka

Camilla Jakobsson

Ersättare

Ann-Helén Johansson, ansvarig för hemsidan

Cecilia Troedsson

Johan Lindberg

Pernilla Ardhe

Viktoria Nebeling, konstansvarig och ansvarig för medlemsregister

Revisorer

Lejla Krupic
Per Hellman

Revisorsersättare

Björn Abelson

Magnus Therén

Valberedning

Helene In de Betou
Kristina Norborg
Mari Holmqvist

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?