Länk till startsidan

Skryllegården: Stängt 25 juni till 2 juli

Under perioden 25 juni till 2 juli ska den nerbrunna gymbyggnaden i Skrylle rivas. Eftersom byggnaden hade eternittak, som innehåller asbest, kommer ett stort område kring Skryllegården att spärras av för allmänheten. Verksamheterna förväntas öppna upp igen 3 juli.

Inför den planerade rivningen av gymbyggnaden vid Skryllegården, spärras ett större område kring rivningsplatsen av. Detta är en försiktighetsåtgärd då asbestdamm, som är hälsovådligt att inandas, kan virvla upp i luften vid rivningsarbetet. Då vindriktningen under rivningsarbetet har en avgörande roll för spridningen, har kommunen valt att spärra av ett större område som innehåller samtliga byggnader vid Skryllegården.

Asbestsbitar som frigjordes i samband med branden har tidigare sanerats bort. Detta rörs sig om damm som frigörs när man river eternittaket. Avspärrningen omfattar Naturum, restaurangen, gymbyggnaden, Finnbastun, receptionen, spårcentralen, besökstoaletter och utegymmet. Under avspärrningstiden kommer allmänheten endast kunna nå de slingor som ligger utanför avspärrningen, men inte via spårcentralen. Man kommer dock att kunna använda parkeringen.

Eftersom alla installationer till övriga byggnader gick via gymbyggnaden, börjar man med att gräva för att lägga om vattenledningar och andra kablar. Därefter börjar själva rivningsarbetet. Rivningsmassor läggs i täta containrar som lastas på lastbilar och transporteras bort via en tillfälligt anlagd väg söder om Naturum. Verksamheterna förväntas öppna upp igen 3 juli.

Här kan du läsa mer om Skrylle.

Karta som visar området för avstängning under saneringsarbetet.

Prenumerera på viktig information

Vill du ha koll på när något inte fungerar som det ska i vår kommun, så som avstängda gator, ändrade öppettider eller något annat som avviker?
Då kan du prenumerera på våra servicemeddelanden, så att du får en notis i din mejlkorg varje gång något nytt händer.

Prenumerera på servicemeddelanden

Uppdaterad:

Dela sidan: