Länk till startsidan

Nu kan seniorer äta seniorlunch på fler skolrestauranger

Sedan i maj i år kan du som är senior äta lunch på 13 olika skolrestauranger i Lund. Lunds kommun kallar det seniorlunch och det kostar 67 kronor. Målet är att det ska vara en trevlig, god och enkel upplevelse att äta seniorlunch på skolrestaurangerna.

Seniorluncher är en del av det som ersätter seniorrestaurangerna som ska stänga den 30 juni 2024.

13 skolrestauranger är valda med omsorg

De skolor som erbjuder lunch för seniorer har Lunds kommun valt med omsorg. Ambitionen är att de ska vara trivsamma platser att äta lunch på tillsammans. Skolorna är också utvalda för att uppnå en så god geografisk spridning som möjligt, både i Lunds tätort och i byarna. Den som föredrar att köpa lunch för avhämtning ska också ha den möjligheten.

Synpunkter ska hämtas in

Under en inkörningsperiod kommer de seniora lunchgästerna kunna lämna synpunkter med hjälp av ett formulär i samband med sina lunchbesök. Lunds kommun sammanställer sedan synpunkterna och använder dem vid utvecklingen av seniorluncher.

Lunchrestauranger för seniorer

Uppdaterad:

Dela sidan: