Länk till startsidan

Den 15 april öppnar den preliminära antagningen för dina gymnasieval

På ansökningswebben kan du se vilka preliminära meritpoäng som krävs för att bli antagen till de program du sökte till under ansökningsperioden. Du får inte veta vilken utbildning du blir antagen till då. Det får du veta i den slutliga antagningen i juli.

Elever sitter på gräsmattan under ett träd på Polhemskolans skolgård. I bakgrunden syns en röd byggnad med välvda fönster.

Vad innebär preliminär antagning?

Att antagningen är preliminär betyder att den visar hur resultatet ser ut just då, men att det kan ändras till den slutliga antagningen i juli. Den ger en bild av vilka meritpoäng som kan krävas för att få en plats på olika utbildningar i år. Det är inte förrän i slutantagningen du får veta vilket program du blivit antagen till.

Läs mer om hur antagningen går till på skånegy.se

Här loggar du in till ansökningswebben

Uppdaterad:

Dela sidan: