Länk till startsidan

Full fart på cykellekbanan på Klostergården

Det händer en hel del saker på Klostergården under Hållbarhetsveckan. En cykellekbana har byggts upp och under veckan tränas skolbarnen i olika trafiksituationer.

För barn är det inte en självklarhet hur man gör som fotgängare eller som cyklist vid ett övergångsställe eller stoppskylt, eller vad man ska tänka på när man cyklar förbi parkerade bilar. Hållbarhetsveckan på Klostergården avslutas på lördag med fler aktiviteter under rubriken "Hoj och skoj" för både barn och vuxna.

Vad händer på lördag 13 april?

Vid Coop i Klostergårdens centrum kan man från klockan 11 till klockan 14 träffa tjänstemän på kommunen och prata gång, cykel och kollektivtrafik. Men du kan också:

● Få hjälp att se över din cykel inför våren
● Vårpyssla med barnen
● Testa elcykel
● Tävla om chansen att vinna en cykel
● Testa vår cykellekbana

Översikt över cykellekbanan som finns tillfälligt uppställd på Klostergården

Varför på Klostergården?

Hållbar mobilitet är något som Lunds kommun jobbat med länge, vilket innefattar stadsplanering, infrastruktursatsningar, teknikutveckling men även information och beteendepåverkan. Som en del av projektet Klimatneutrala Lund 2030, fokuserar ett av arbetspaketen på hållbar mobilitet och trygghet på Klostergården, som nyligen har fått en egen tågstation. Att finnas på Klostergården för att prata om hur man reser och kanske skapa ett intresse för hållbara sätt att resa är därför en av aktiviteterna under Hållbarhetsveckan.

Uppdaterad:

Dela sidan: