Länk till startsidan

Tre skolor i Lund stängs

Från och med vårterminen 2026 kommer Oskarskolan, Mårtenskolan och Apelskolan i Lund att stänga. Intaget till förskoleklass stoppas till de berörda skolorna redan inför skolstart 2024. Det beslutade barn- och skolnämnden den 21 december.

Målet med förändringen är att använda kommunens skolbyggnader så effektivt som möjligt, så att resurserna kan användas till att stödja till lärare och pedagoger i deras arbete med att undervisa barnen.

Mattias Olsson (S), barn- och skolnämndens ordförande, förstår att förändringen kommer att påverka många familjer.

– Vi vet att det ofta är svårt för familjer när en skola stänger. Vi har inte tagit detta beslut utan att noga tänka igenom det. Vårt mål är att alla elever ska ha en skolmiljö som passar deras behov och hjälper dem att utvecklas, säger han.

Eleverna från Oskarskolan kommer att flytta till Lerbäckskolan, eleverna från Mårtenskolan till Tunaskolan och eleverna från Apelskolan till Vårfruskolan.

– Alla tre skolor och deras rektorer är förberedda för att välkomna de nya eleverna. Vi arbetar för att göra övergången så bra som möjligt för både elever, deras familjer och våra medarbetare, säger skoldirektör Jytte Lindborg, och fortsätter:

– Förändringar kan vara svåra, men vi ser detta som en chans att göra utbildningen i Lund ännu bättre. Vi är här för att stödja eleverna, deras familjer och skolpersonalen under denna tid av förändring, säger Jytte Lindborg.

Uppdaterad:

Dela sidan: