Länk till startsidan

Ny muralmålning växer fram i centrala Lund

Snart står Lunds senaste muralmålning färdig på innergården vid Stora Gråbrödersgatan 6. Det nya konstverket är signerat Finsta och projektleds av gatukonstorganisationen Artscape. Lunds kommun har, genom LundArt, stöttat projektet med 110 000 kronor.

Finsta_murial02

Sedan den 3 juli skapar konstnären Finsta, med rötter i Lund, en muralmålning på en fasad på Stora Gråbrödersgatan 6 i centrala Lund. Projektet är ett initiativ från Finsta och Paulssons Fastigheter och genomförs med stöd av LundART – Lunds konsthalls arbete med urban konst, arbetet projektleds av gatukonstorganisationen Artscape.

Finn "Finsta" Hallin började måla väggar runtom i Lund 1994. Bland annat de första lagren bakom Smålands nation och porträttet av Miles Davis på baksidan av Mejeriet. Som graffitimålare i Lund på den tiden möttes han av applåder och tidningsartiklar snarare än kritik. Det har gjort hans uttryck till mer kommunikativt och lekfullt än vad man ofta förknippar med graffiti. För att sammanfatta närmare 30 år som verksam konstnär gjorde Skissernas Museum förra året en stor retrospektiv utställning över Finstas konstnärskap "The Return of Finsta", i samband med utställningen påbörjade Finsta och Paulssons Fastigheter en dialog om att uppföra ett större offentligt verk, vilket just nu realiseras med hjälp av bidrag från Lunds kommuns LundART.

Läs mer om LundArt här

Länk till karta där muralen hittas

Uppdaterad:

Dela sidan: