Länk till startsidan

Så blir Saabs nya kontor i Brunnshög

Ett nio våningar högt hus, med plats för 1 000 anställda. Det är vad som väntar i Brunnshög när Saab blir ett lundabolag och samlokaliserar sina verksamheter till staden.

Visualsiering av kontorsbyggnad med person gående i förgrunden

Saab har sedan tidigare beslutat att samlokalisera sina verksamheter i Skåne till en ny fastighet i Brunnshög. I byggnaden, som blir 24 000 kvadratmeter stor, kommer bolagen Kockums och Combitech samlas i moderna, ändamålsenliga lokaler för utvecklande av ubåtar och fartyg.

Byggstart sker nu under våren och planerad inflyttning är till hösten 2025. Byggnaden utvecklas av Vectura Fastigheter med Saab som hyresgäst. Den kommer att certifieras enligt LEED Gold, vilket kräver omfattande insatser för att minimera en byggnads miljöpåverkan genom energieffektiva lösningar, förnybara energikällor samt en effektiv vattenhantering.

Uppdaterad:

Dela sidan: