Länk till startsidan

”Träningen hjälper mig att hantera vardagsstressen”

Tareq Al Feel jobbar som bibliotekarie på Stadsbiblioteket. Han jobbar med att utveckla digitala tjänster med fokus på barn och prioriterade grupper och med biblioteksbussen. På fritiden lyfter han skrot.

Tareq brinner för att hjälpa andra att hitta information, väcka deras läslust eller skrivintresse. Han gillar att tänka i både stora och små projekt. När han inte jobbar tränar han på gym.
– Effekterna av styrketräningen hjälper mig att hantera vardagsstressen. När jag tränar så tränar jag och inget annat. Men det ger mig också tålamod som kan behövas i jobbet ibland. Jag har en servicetjänst och biblioteket är till för alla. Man måste kunna hålla sig glad och kunna hjälpa alla på ett bra sätt, säger han.

Fördel vara källkritisk

Det är inte bara träningen som har positiv inverkan på Tareq som bibliotekarie. Även tvärtom har han nytta av sina färdigheter som bibliotekarie när det kommer till träningen.
– Det finns många myter och icke fakta-grundade tekniker på webben och bland människor om styrketräning och näring kopplat till det. Mitt yrke som bibliotekarie hjälper mig att vara försiktig med vad jag läser eller lyssnar på. Jag är källkritisk och söker trovärdiga källor som jag kan lita på, bland annat från mina kloka duktiga kollegor, säger han.

Tareq är stolt över sitt arbete och att besökarna litar på honom och hans kollegor. Han känner att han jobbar på en plats som uppfattas som trygg av besökarna. Han strävar hela tiden efter att uppdatera sig och tycker att det är något som prioriteras på biblioteken.

– Vi får mycket utbildning. Jag tycker också att vi har ett väldigt gott samarbete. Jag har duktiga och drivna kollegor både på bibblan och på andra håll i kommunen. Jag gillar också att jag uppmuntras att våga vara kreativ, säger han.

Att jobba i Lunds kommun

Tareq upplever att han har det perfekta jobbet där han får kombinera det digitala med det traditionellt kulturella. Han tycker också att han får möjlighet att utveckla sina idéer i jobbet.
– Lund ger oss möjlighet att växa och gå framåt. Här finns också många goda kollegor att lära sig mycket av. Jag jobbar verkligen med något jag gillar. Och så är det nära till allt i Lund, säger han.

Våra stjärnor

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?