Länk till startsidan

Sead – alltid redo att gå en rond

Disciplin och ödmjukhet är två egenskaper som är bra att ha med sig - både i rollen som boxare och som fastighetstekniker. Det konstaterar Sead Sokolovic på Lundafastigheter.

En man boxas.

Om skoldörrarna går i baklås eller tvättmaskinen slutar att fungera, då är någon eller några av Lundafastigheters fastighetstekniker redo att rycka ut.
– Vi försöker laga allt. Eftersom vi är 22 olika hantverkare löser vi det mesta själva och då hålls kostnaderna nere, berättar Sead Sokolovic.

Själv är han mekaniker och smed i botten, men har med åren lärt sig att ta hand om de flesta typer av problem som kan dyka upp i en fastighet. Förutom el och vatten, som kräver särskild behörighet och då rings i stället någon av Lundafastigheters egna elektriker eller rörmokare in.

Ledare och ordförande

Efter jobbet åker de svarta arbetskläderna av och Sead gör sig redo för en ny rond – som boxare. Under ett tiotal år ”i ungdomens glans” tävlade han själv i boxning men numera är han framför allt ledare. Han är även ordförande i Lunds boxningssällskap sedan ungefär tre år tillbaka.
– Den vanligaste reaktionen är att de säger ”då ska man inte bråka med dig, hehehehe”. Sen frågar de hur länge man hållit på och så vidare.

Jobbet och boxningen kan tyckas som två skilda världar, men Sead tycker att det finns egenskaper och färdigheter som han har nytta av i båda rollerna:
– Färdigheterna är väl att man är disciplinerad och ödmjuk och detta är till stor hjälp inte bara på arbetet utan i livet över lag. Jag är väl rätt så social och har lätt för att prata med människor och de känner en trygghet och öppnar gärna upp sig och detta har jag med mig till ungdomarna nere på boxningen.

Bra samarbete med kollegor

På jobbet känner han stolthet när han kan lösa ett problem så fort som möjligt, så att inte verksamheten drabbas onödigt länge. Han vill också lyfta arbetsmiljön och det goda samarbetet han har med sina kollegor på Lundafastigheter:
– Man kan be om hjälp till vem som helst av våra 22 tekniker och det är alltid någon som kan ställa upp. När man har ett problem med driften, typ ventilationen eller värmen, så följer man med en drifttekniker och tittar på och lär sig vad han gör så kan man efter ett tag göra även dessa saker.

Roligt på jobbet och mycket skratt

Förutom samarbetet menar Sead att det även finns fler fördelar med att jobba i Lunds kommun:
– Här har man mycket eget ansvar för att saker och ting skall bli gjorda, man gör det i egen takt och här är inte så många som flåsar en i nacken och stressar på med ackord och sådana dumheter.
– Man tar inte detta arbete för lönen utan man tar det för sin kommun och att man kan tillföra gott till sin stad. Man har roligt på jobb mycket skratt och att mycket blir gjort, framför allt inte samma stressnivå som i den privata sektorn.

Våra stjärnor

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?