Länk till startsidan

Lovisa delar sin glädje för dans med barnen

Lovisa Jerlebrink arbetar som förskollärare på Blåklintens förskola. På fritiden tillbringar hon ofta tid i studion med det hon gillar mest – att dansa.

Contemporary jazz, house och streetdance är vad hon tycker är roligast just nu och hon tillbringar lätt fyra–fem timmar i veckan i studion. Kärleken till dansen började när hon var i nioårsålden och har sedan dess varit en källa till glädje i livet.

– Dansen är en stor del av mitt liv och den glädje jag får där är obeskrivlig.

En kvinna sitter i en danssal. Hon sitter lutad mot en spegelvägg. Hon har färgglada byxor och svart t-shirt.
Lovisa Jerlebrink i dansstudion.

Ett regelbundet inslag i undervisningen

Dansen inspirerar också Lovisa i sitt yrke. Med uppmuntran och stöd av kollegorna har förskolan ordnat så att dansundervisning numera är ett regelbundet inslag för barnen.

– Jag letar ständigt efter rörelser som kan utveckla barnens motoriska förmågor på ett sätt som kan underlätta deras vardag och som de kan ha användning av i framtiden.

Det roligaste med arbetet som förskollärare är att få vara med barnen. Lovisa har alltid velat jobba med barn och få följa deras resa till att hitta och våga vara sig själva. Rörelse i vardagen är viktigt och såväl den planerade som spontana dansen på förskolan är uppskattad av många, inte minst av barnens föräldrar.

– Jag är stolt över den feedback som föräldrarna gett oss när de ser barnens intresse för dans, rörelse och musik. Det är många föräldrar som är positiva till att vi har dans och rörelse som ett stående inslag.

Oväntade fördelar av yrket som förskollärare

Arbetet som förskollärare inspirerar också intresset för dansen. När en dansföreställning ska planeras krävs organisatoriska kunskaper, något som Lovisa fått genom yrkesvalet.

– När vi hade dansföreställningar i höstas använde jag mig av de strukturella kunskaper jag fått av mina erfarenheter som förskollärare.

Lovisa trivs på sin arbetsplats och i sin yrkesroll inte minst på grund av kollegornas stöd i hennes professionella utveckling som lett till att dans och musik nu även är ett stående inslag i arbetet på förskolan.

– Jag trivs och ser fram emot många år där jag kan inspirera barn med samma dansglädje som min danslärare alltid ger

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?