Länk till startsidan

"I båda rollerna handlar det om vad vi kan åstadkomma tillsammans"

Leni arbetar som projektledare på tekniska förvaltningen och leder stadsutvecklings- och infrastrukturprojekt från projektering och bygge till färdig anläggning. Hon spelar volleyboll sedan flera år och ser flera likheter mellan jobbet och sin idrott.

Tidigare spelade Leni i elitserien. Numera är det division 1 som gäller med ungefär tio träningstimmar i veckan.

– Som projektledare behöver du kunna hålla många bollar i luften och ligga steget före, precis som en volleybollspelare. I båda rollerna handlar det också om vad vi som lag kan åstadkomma tillsammans, säger Leni.

Stora som små projekt

Det byggs mycket i Lunds kommun. Många av samhällsbyggnadsprojekten som genomförs är stora och komplexa, som de nya stadsdelarna Brunnshög och Västerbro. Samtidigt pågår också flera mindre projekt, som gång- och cykelvägar, parker eller utegym. Stora som små projekt drivs enligt kommunens gemensamma projektmodell inom ramen för vad som kallas en samlad samhällsbyggnadsprocess. Projektledaren är sambandscentralen som ser till att arbetet flyter på genom olika skeden och att målen uppfylls.

Hårda och mjuka värden

Allt i en projektledares vardag är inte teknik. Rollen innebär att du jobbar med både hårda och mjuka värden. Du måste kunna se helheten och samverka med många olika människor allt från experter inom olika områden till leverantörer, byggare och medborgare. Leni ser flera paralleller till idrotten:

– Jag måste försöka förutse vad som kan ställa till det och planera för ett så bra resultat som möjligt. Som projektledare måste du gilla utmaningar och kluriga arbetsuppgifter och som här - ha ett lag som stöttar, säger hon.

På tekniska förvaltningen arbetar omkring tio projektledare. Du kan ha en bakgrund som ingenjör, samhällsplanerare eller, som Leni, landskapsarkitekt. Det finns även andra intressanta uppdrag för dig som är ingenjör eller liknande och vill arbeta inom samhällsbyggnadsprocessen i Lunds kommun. Här kan du även jobba som till exempel exploateringsingenjör, drift-eller trafikingenjör.

Våra stjärnor

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?