Länk till startsidan

”På Hedda finns det alltid någon som lyssnar och stöttar”

Johannes Kleiman är lärare i engelska och historia på Hedda Anderssongymnasiet. Fritiden ägnar han bland annat åt att skriva historiska berättelser och fantasy. Johannes har varit lärare i tre år och var med nästan från början när Heddagymnasiet startade.

Stoltheten över att jobba på Hedda går inte att ta miste på. Johannes gjorde sin praktik under lärarutbildningen på Hedda och visste redan då att det var här han ville jobba. Under sista utbildningsåret vikarierade han på skolan och har nu varit på Hedda i snart tre år.

– Jag har varit med nästan från början när Hedda startade. Det finns en väldigt positiv inställning på Hedda. Om jag har en fråga eller en idé så finns det alltid någon som lyssnar och stöttar. Jag är väldigt stolt över att jobba på Hedda och över den sammanhållningen vi har på skolan, säger Johannes.

Man sitter vid ett skrivbord med en vägg av böcker bakom sig.
Johannes Kleiman

Den struktur som krävs för att kunna planera utbildningsinnehåll utifrån kursmål, mötet med eleverna eller planera projektarbete har Johannes haft stor användning av i sitt skrivande. Samtidigt har de kreativa processerna från skrivandet fått spilla över på undervisningen. Kombinationen är helt enkelt en win win-situation.

– Det kreativa skivandet har blivit ett sätt att hitta nya infallsvinklar på, att se på texter från olika perspektiv. Kreativiteten hjälper mig att väcka intresset hos eleverna som i sin tur kan öka motivationen. Den första tiden som lärare fanns inte mycket utrymme för kreativitet men idag vet jag att även kreativa processer behöver struktur. Att sätta upp mål och syfte finns alltid med i arbetet, säger Johannes.

Våra elever är alltid i fokus

Johannes beskriver en arbetsplats där det finns en stor tillit mellan kollegor och till skolledning. Hedda är rätt så frikopplat från traditioner, det är högt i tak och det finns en öppenhet för diskussioner.

– Utgångspunkten på Hedda är alltid: ja, vi löser det. Våra elevgrupper behöver det. Det är fantastiskt att se våra elevers resa, den känslan är väldigt stark på Hedda. Vi samlas alltid runt eleverna. Det finns en prestigelöshet och en stor tillit mellan kollegor.

Flyttdags

Snart går flyttlasset till de nya lokalerna på Svanegatan. Det finns en spänd förväntan på hur det kommer bli i nya huset.

– Nu får vi möjlighet att skala upp på ett helt annat sätt, vi får permanenta rum för inspelning, VR-labb och Makerspace. Det ska bli kul att se eleverna ta sig an de nya lokalerna, från det lilla familjära till det stora moderna.

Hedda Anderssongymnasiet flyttar in de nya lokaler höstterminen 2023.

Illustration av ett frö som växer ut marken.

Lund ger dig plats att växa

I Lunds kommun arbetar närmare 11 000 medarbetare. Här finns allt du behöver för att utvecklas i arbetslivet. Som en inkluderande arbetsmiljö där du har möjlighet att påverka och göra skillnad. På riktigt.

Bli en av oss – sök lediga arbeten i Lunds kommun

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?