Länk till startsidan

”Jag känner mig priviligierad att få jobba som lärare”

Enrique Zuloaga har sprungit 13 maraton. På Hedda Anderssongymnasiet undervisar han i datakommunikation, programmering och matematik. Heddas fokus på innovation med ett starkt framtidsperspektiv är två saker som får Enrique att trivas på jobbet.

– Motivation är viktigt men jag tror inte man kan vänta på motivationen. Många förväntar sig ett mirakel med att motivationen kommer utan att anstränga sig men det är först när man kommit en bit på vägen och ser resultat som motivationen kommer. Maratonträning är krävande, man måste ha en varierad träning, precis som man har i skolan, säger Enrique.

Ungdomarna är det största kapitalet vi har

Enrique har jobbat inom många olika branscher, han har läst datavetenskap och matematik och tog sedan sin lärarbehörighet. Det som fick honom att välja Hedda var skolans fokus på innovation och att lära för framtidens utmaningar.

– Det som fångade mig när jag var på anställningsintervju är Heddas innovativa lösningar inför framtiden. Det kan låta abstrakt med framtiden men på Hedda är det väldigt konkret. Ungdomar är det störta kapitalet vi har. Vi måste se till att de får de bästa förutsättningarna, säger Enrique.

Kollegorna är den bästa kompetensutvecklingen

Enrique blev varmt välkomnad när han började på Hedda, både av ledningen och kollegorna. Han behöver ganska mycket frihet för att kunna vara kreativ och upplever att det finns en stor tillit från ledningen.

– Jag tycker den kompetensutveckling vi får är mycket bra. Men jag måste säga att det är framför allt att få jobba med så kompetenta kollegor som får mig att utvecklas och bli utmanad. På Hedda delar lärarna med sig av sin kunskap, säger Enrique.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?