Länk till startsidan

Vård- och omsorgsnämnden - aktuella beslut juni 2024

Lösning för seniorluncher klar på helger och lov, samarbetsavtal med LKF kring Guldåkern LSS och Guldåkern Säbo och samarbetsavtal med LKF gällande renovering av särskilda boendet för äldre i Värping. Det var några av ärendena som vård- och omsorgsnämnden fattade beslut om på sitt sammanträde den 20 juni.

Samtliga sammanträdeshandlingar, som kallelser, tjänsteskrivelser och protokoll där yrkanden och reservationer framgår finns tillgängliga här på webben.

Här hittar du alla handlingar

Lösning för seniorluncher klar på helger och lov

Vård- och omsorgsdirektören har fått i uppdrag att teckna överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap mellan vård- och omsorgsförvaltningen och Lunds ideella föreningars paraplyorganisation (LIPS). Överenskommelsen innebär att LIPS ska servera seniorluncher på fyra träffpunkter alla veckodagar under sommaren samt på helger och lov under hösten. Avtalet gäller från och med juli 2024 till och med december 2024. Partnerskapet ska följas upp efter sommaren, i oktober och i december. Denna verksamhet kompletterar de luncher för seniorer som serveras på skolrestauranger idag.

Samarbetsavtal med LKF kring Guldåkern LSS och Guldåkern Säbo

Det finns ett behov av att utöka antalet platser på gruppbostäder enligt LSS, och på särskilt boende för äldre (Säbo). För att kunna möta dessa behov har förvaltningen tidigare tecknat avsiktsförklaringar för respektive område tillsammans med LKF. Det resulterade i Guldåkern LSS och Guldåkern Säbo.

Båda boendena ska stå klara 2027 och nu behöver samarbetsavtal tecknas för respektive område. Detta är för att LKF ska kunna skicka ut förfrågningsunderlaget på upphandlingar till hösten 2024. LKF har därför skickat över ett förslag på samarbetsavtal till vård- och omsorgsnämnden.

Samarbetsavtal med LKF gällande renovering av särskilda boendet för äldre i Värpinge

Fastigheten i Värpinge har ett stort behov av att rustas upp. Renoverings- och ombyggnadsarbetet innefattar bland annat alla boendelägenheter inklusive badrum, tak- och fasadarbeten, omdragning av el, ventilation, belysning samt automatiskt släcksystem i form av sprinkler. Målsättningen är att efter renoveringen och ombyggnaden kunna erbjuda ett modernt, men framförallt ett värdigt, tryggt, säkert och hemlikt boende för äldre. Boendet ska stå klart 2027 och nu behöver samarbetsavtal tecknas. Detta är för att LKF ska kunna skicka ut förfrågningsunderlaget på upphandlingar till hösten 2024. LKF har därför skickat över ett förslag på samarbetsavtal till vård- och omsorgsnämnden.

Vill du ta del av fler politiska beslut i Lund?

Vi skriver referat från alla nämndsmöten för att du enkelt ska kunna få information om beslut som påverkar dig och kommunen. Du hittar alla referat på vår webbplats.

Alla aktuella beslut

Du kan också prenumerera på referaten, så att du får mejl varje gång nya beslut publiceras.

Prenumerera på aktuella beslut

Uppdaterad:

Dela sidan: