Länk till startsidan

Miljönämnden - aktuella beslut juni 2024

Vid sammanträdet den 13 juni behandlade miljönämnden bland annat årets första delårsrapport.

Samtliga sammanträdeshandlingar, som kallelser, tjänsteskrivelser och protokoll där yrkanden och reservationer framgår finns tillgängliga här på webben.

Här hittar du alla handlingar

Delårsrapport för miljönämnden

I miljönämndens delårsrapport efter den 30 april redovisas bland annat viktiga händelser, det ekonomiska resultatet och personalförhållanden.

Viktiga händelser under årets första månader

I enlighet med den nationella tillsynsstrategin arbetar delar av förvaltningen intensivt med inventering och registerföring av de enskilda avloppen i kommunen. Under årets första månader har också ett projekt startats som innebär tillsynsinsatser mot välfärds-/organiserad brottlighet kopplat till avfall från bygg- och rivningsverksamhet.
En ny debiteringsmodell för livsmedelskontroll gäller från 2024 och innebär att verksamheterna debiteras först efter utförd kontroll, till skillnad från tidigare då samtliga objekt debiterades i början av året.
Enligt nya krav i tillsynsförordningen ska varje kommun ha tillgång till miljöjuridisk kompetens. Miljöförvaltningen har som en av få kommuner miljöjuridisk kompetens och kommer att erbjuda tjänster till grannkommuner som saknar detta.

Ekonomisk uppföljning

Miljönämndens resultat visar -1,2 mnkr per den 30 april 2024. Trots en del osäkerhetsfaktorer prognostiserar miljönämnden i dagsläget ett nollresultat för helåret.

Väsentliga personalförhållanden

Sjukfrånvaron är fortfarande väldigt låg i jämförelse med hela kommunen. Miljöförvaltningen har i dagsläget 34 tillsvidareanställda medarbetare. Andelen heltidsanställda är 100 procent, vilket är samma som för perioden 2023.


Vill du ta del av fler politiska beslut i Lund?

Vi skriver referat från alla nämndsmöten för att du enkelt ska kunna få information om beslut som påverkar dig och kommunen. Du hittar alla referat på vår webbplats.

Alla aktuella beslut

Du kan också prenumerera på referaten, så att du får mejl varje gång nya beslut publiceras.

Prenumerera på aktuella beslut

Uppdaterad:

Dela sidan: