Länk till startsidan

Vård- och omsorgsnämnden - aktuella beslut april 2024

Översiktsplan för Lunds kommun, åtgärdsplan mot buller och remissen handlingsplan för ökad cykling i kommunen. Det var några av ärendena som vård- och omsorgsnämnden fattade beslut om på sitt sammanträde den 18 april.

Samtliga sammanträdeshandlingar, som kallelser, tjänsteskrivelser och protokoll där yrkanden och reservationer framgår finns tillgängliga här på webben.

Här hittar du alla handlingar

Vård- och omsorgsförvaltningen ser positivt på översiktsplan för Lunds kommun

Vård- och omsorgsförvaltningen välkomnar en översiktsplan som säkerställer god tillgänglighet för alla invånare. Förvaltningen lyfter vikten av att särskilda boenden för äldre och LSS finns med i ett tidigt skede, för att kunna möta det framtida boende- samt omvårdnadsbehovet.

Åtgärdsplan mot buller kan bidra till en bättre hälsa hos lundabor

Kommunkontoret har skickat åtgärdsprogrammet mot buller i Lunds kommun 2024–2028 på remiss till bland annat vård- och omsorgsnämnden. Vård- och omsorgsförvaltningen är positiva till att ett nytt åtgärdsprogram mot buller tas fram. Detta kan skapa en bättre ljudmiljö i kommunen och bidra till en bättre hälsa hos lundabor.

Infrastrukturen behöver vara användbar om vi ska öka cykeltransporterna inom vården

Vård- och omsorgsnämnden har fått remissen Handlingsplan för ökad cykling i Lunds kommun 2024-2027. En allt större andel av vård- och omsorgsförvaltningens transportbehov tillgodoses med cykel.

Nämndens svar på remissen är att:

  • Det är viktigt med en sammanhängande cykel­infrastruktur som är användbar för äldre personer och personer med funktions­nedsättning.
  • Personal måste kunna färdas på ett säkert sätt i trafiken.

Vill du ta del av fler politiska beslut i Lund?

Vi skriver referat från alla nämndsmöten för att du enkelt ska kunna få information om beslut som påverkar dig och kommunen. Du hittar alla referat på vår webbplats.

Alla aktuella beslut

Du kan också prenumerera på referaten, så att du får mejl varje gång nya beslut publiceras.

Prenumerera på aktuella beslut

Uppdaterad:

Dela sidan: