Länk till startsidan

Vård- och omsorgsnämnden - aktuella beslut mars 2024

Daglig verksamhet driver fjärilsprojekt, Tindra personlig assistans AB godkänns som utförare inom LSS oc h initiativ mot ofrivillig ensamhet, det var några av ärendena som vård- och omsorgsnämnden fattade beslut om på sitt sammanträde den 20 mars.

Här kan du läsa ett urval av ärendena. Samtliga sammanträdeshandlingar, som kallelser, tjänsteskrivelser och protokoll där yrkanden och reservationer framgår finns tillgängliga här på webben. Observera att det kan dröja upp till 2 veckor efter mötet innan protokollet publiceras.

Här hittar du alla handlingar till vård- och omsorgsnämndens möte

Daglig verksamhet driver fjärilsprojekt

Fyra dagliga verksamheter inom vård- och omsorgsförvaltningen kommer att bedriva ett projekt som skapar livsmiljöer för fjärilar och pollinerande insekter under år 2024.

Projektet kan knytas till Agenda 2030 och det prioriterade målområdet Biologisk mångfald och ekosystemtjänster i LundaEko. Vård- och omsorgsförvaltningen föreslog därför att nämnden ansöker om medel från miljöanslaget för att bedriva projektet.

Tindra personlig assistans AB godkänns som utförare inom LSS

Företaget Tindra personlig assistans AB ansökte till vård- och omsorgsnämndens om att bli godkända att utföra personlig assistans inom LSS. Kraven som ställdes i förfrågningsunderlaget är uppfyllda och nämnden godkände ansökan.

Initiativ mot ofrivillig ensamhet

Den ofrivilliga ensamheten är ett stort problem i samhället, särskilt hos äldre. Vård- och omsorgsnämnden föreslog att kommunstyrelsen beslutar att den ideella föreningen Dalby Måltidsgille får ett bidrag på 300 000 från kommunstyrelsen. Pengarna ska användas till ett 12 månader långt projekt med fokus på insatser som motverkar ofrivillig ensamhet.

Vill du ta del av fler politiska beslut i Lund?

Vi skriver referat från alla nämndsmöten för att du enkelt ska kunna få information om beslut som påverkar dig och kommunen. Du hittar alla referat på vår webbplats.

Alla aktuella beslut

Du kan också prenumerera på referaten, så att du får mejl varje gång nya beslut publiceras.

Prenumerera på aktuella beslut

Uppdaterad:

Dela sidan: