Länk till startsidan

Vård- och omsorgsnämnden – aktuella beslut november 2023

Minskning av sjukfrånvaron inom vård- och omsorgsförvaltningen och stadsutvecklingen på Norra Fäladen var några av de ärenden som vård- och omsorgsnämnden fattade beslut om på sitt sammanträde den 15 november.

Samtliga sammanträdeshandlingar, som kallelser, tjänsteskrivelser och protokoll där yrkanden och reservationer framgår finns tillgängliga här på webben.

Observera att det kan dröja upp till två veckor efter mötet innan protokollet publiceras.

Vård- och omsorgsnämndens alla handlingar till sammanträdet den 15 november

Minskning av sjukfrånvaron

Sjukfrånvaron inom vård- och omsorgsförvaltningen har minskat. Den totala sjukfrånvaron januari - juli 2023 är nu 7,5 %. Sjukfrånvaron för de första 14-dagarna ligger på 3,9 % och 3,6 % från dag 15 och mer.  Den totala sjukfrånvaron som avser dag 60 och över ligger på 3,1%.

Stadsutvecklingen på Norra Fäladen

Vidare informerades det om stadsutvecklingen på Norra Fäladen där det även eventuellt ska byggas ett nytt särskilt boende. Projekt beräknas vara klart 2030.

Idéburet offentligt partnerskap (IOP)

Vård- och omsorgsnämnden gav vård- och omsorgsdirektören i uppdrag att teckna en överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap mellan vård- och omsorgsförvaltningen och Lunds Rödakorskrets för perioden december 2023 – november 2025. Anhöriga som ger vård eller stöd till närstående kan utsättas för påfrestningar med negativa konsekvenser för fysisk och psykisk hälsa. Anhörigcenter och Lunds Rödakorskrets har länge samarbetat kring anhörigcirklar, som ger anhöriga stöd och information. Samarbetet går ut på att anhöriga ska må bättre.

Yttrande över motionen Servicegarantier

Vård- och omsorgsnämnden yttrade sig över en motion ”Servicegarantier! - Man ska kunna lita på Lund!” från Agneta Lindskog (KD). Motionen innehåller förslag till införande av servicegarantier i kommunen. Nämnden framför i yttrandet bland annat att det är viktigt med en grundlig konsekvensanalys. Införande av servicegarantier kan få ekonomiska konsekvenser för nämnderna. Det är viktigt att välja processer där servicegaranti anses viktigast.

Vill du ta del av fler politiska beslut i Lund?

Vi skriver referat från alla nämndsmöten för att du enkelt ska kunna få information om beslut som påverkar dig och kommunen. Du hittar alla referat på vår webbplats.

Alla aktuella beslut

Du kan också prenumerera på referaten, så att du får mejl varje gång nya beslut publiceras.

Prenumerera på aktuella beslut

Uppdaterad:

Dela sidan: