Länk till startsidan

Kultur- och fritidsnämnden – aktuella beslut i november 2023

Några av de ärenden som behandlades på kultur- och fritidsnämndens sammanträde 16 november 2023 var ärenden om Stadshallen och Lunds stadsorkester, nämndens sammanträdestider för 2024, krisledningsplan för mandatperioden 2023-2026, ett lundaförslag om mer cirkusskola samt tre motioner, en remiss och tre skrivelser.

Samtliga sammanträdeshandlingar, som kallelser, tjänsteskrivelser, övrigt underlag och protokoll där yrkanden och reservationer framgår finns tillgängliga här på webben. Observera att det kan dröja upp till 2 veckor efter mötet innan protokollet publiceras.
Här hittar du alla handlingar

Lundaförslaget – Mer Cirkusskola i Lund

Kultur- och fritidsnämnden har fått in ett lundaförslag om mer cirkusskola i Lund. Förslaget handlar dels om att förbättra den nuvarande undervisningen med längre och fler lektioner, dels om att generellt utvidga cirkusämnet inom Kulturskolan.

Kulturskolan arbetar kontinuerligt med att förbättra sitt utbud av kurser för barn och unga i Lund, inklusive både långa och korta kurser inom olika ämnen. Cirkusen är populär och det görs nu investeringar i nya lokaler och nya sätt att undervisa. Samtidigt måste Kulturskolan ta hänsyn till alla ämnen de erbjuder och göra val utifrån sin tilldelade budget. Besluten om vilka prioriteringar som görs inom budgeten ligger hos Kulturskolans ledning.

Nämnden beslutade utifrån detta att anse lundaförslaget besvarat och förväntar sig att Kulturskolans ledning tar detta med i sin övervägande när de prioriterar och utvecklar verksamheten framöver.

Krisledningsplan för åren 2023-2026

Inom Lunds kommun ska varje förvaltning och bolag ta fram en egen så kallad krisledningsplan och den ska vara i linje med kommunens övergripande plan. Krisberedningsplanen ska beskriva hur förvaltningen organiseras och leds under en kris för att ha omedelbar förmåga att utifrån rådande risker och hot kunna utöva ledning och samordning och kunna planera för uthållighet över tid.

Vid en kris ligger ansvaret i första hand hos de närmast berörda, hos den förvaltning som drabbas samt hos den eller de verksamheter som är inblandade. Den instans som har ett visst ansvar under normala förhållanden har detta ansvar även vid en kris.

Nämnden beslutade att anta krisledningsplanen för mandatperioden 2023-2026.

Vill du ta del av fler politiska beslut i Lund?

Vi skriver referat från alla nämndsmöten för att du enkelt ska kunna få information om beslut som påverkar dig och kommunen. Du hittar alla referat på vår webbplats.

Alla aktuella beslut

Du kan också prenumerera på referaten, så att du får mejl varje gång nya beslut publiceras.

Prenumerera på aktuella beslut

Uppdaterad:

Dela sidan: