Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Kultur- och fritidsnämnden – aktuella beslut i oktober 2023

Möjlighet att förvärva mark på Brunnshög och en kommande utredning avseende skjutbanor var några av de ärenden som behandlades på kultur- och fritidsnämndens sammanträde 12 oktober 2023.

Samtliga sammanträdeshandlingar, som kallelser, tjänsteskrivelser, övrigt underlag och protokoll där yrkanden och reservationer framgår finns tillgängliga här på webben. Observera att det kan dröja upp till 2 veckor efter mötet innan protokollet publiceras.
Här hittar du alla handlingar

Viljeinriktning om att förvärva mark på Brunnshög för kultur- och fritidsnämndens ändamål

I planering och byggnation av Brunnshög i Lund har det ännu inte avsatts särskilda ytor för idrott, kultur och fritid. För att säkerställa framtida behov beslutade kultur- och fritidsnämnden om en viljeinriktning om att försöka få till ett markförvärv, markbyte, med Lunds Domkyrka som även äger mark på Brunnshög. Markbytet kommer att vara villkorat av att en detaljplan för området som inkluderar idrottsytor och bostäder vunnit laga kraft.
Arbetet är omfattande och är i ett inledande idéstadie, men det finns redan idag ett dokumenterat framtida behov av mark för bland annat ytkrävande idrotter såsom fotbollsplaner och liknande i Brunnshög.

Utredning avseende skjutbanor i Lunds kommun

Lunds kommun vill stödja föreningslivet och ge möjligheter för olika slags fritidsaktiviteter. Ett område som nu ska ses närmare på är var det är bäst att ha platser för skytteaktiviteter. Skytte är en idrott och rekreation för många invånare. Både kommunen, föreningar och andra grupper vill ha trygga och passande platser för skytteverksamhet.
Kultur- och fritidsnämnden beslutade att kultur- och fritidsförvaltningen ska undersöka var det skulle vara bra att ha skjutbanor inom Lunds kommun. Förvaltningen ska titta på olika platser, prata med föreningar och andra som är intresserade, och även bedöma hur säkra, lättillgängliga och miljövänliga platserna är.

Eurovision Song Contest uppmärksammas även i Lund

Kultur- och fritidsnämnden beslutade, efter en inkommen skrivelse, att Eurovision Song Contest, som hålls i Malmö 2024, även ska uppmärksammas i Lund. Detta ska ske genom en folkfest med bland annat storbildsvisning, samt att förvaltningen i planeringen av detta ska ta höjd för att infrastruktur, organisation och metodik ska kunna användas även för andra arrangemang framöver.
Nämnden beslutade att ge förvaltningen i uppdrag att återkomma till nämnden med förslag på hur Eurovision Song Contest 2024 kan göras till en folkfest i Lund, och hur samma koncept också ska kunna användas för andra publika händelser.

Vill du ta del av fler politiska beslut i Lund?

Vi skriver referat från alla nämndsmöten för att du enkelt ska kunna få information om beslut som påverkar dig och kommunen. Du hittar alla referat på vår webbplats.

Alla aktuella beslut

Du kan också prenumerera på referaten, så att du får mejl varje gång nya beslut publiceras.

Prenumerera på aktuella beslut

Uppdaterad:

Dela sidan: