Länk till startsidan

"Spännande, roligt och lite läskigt”

Vad har du för förväntningar på studenten? Vi frågade Heddas studentkommitté som är full färd att planera den stora dagen.

Heddas studentkommitté
Amanda Rachid, Zain Alhamid, Elin Nessmar, Julia Sandström och Cornelia Hägg

I Heddas skolrestaurang pågår planerna för det annalkande studentutsläppet. Studentkommittén träffar rektor och biträdande rektor för att diskutera tider, samling, fotografering, val av musik, skolbalen, konfetti och mycket mer. Det är en tid att fira en avslutad studietid men även för att fira framtiden. Det är mycket som händer under studentdagen.

‑ Jag försöker se det som en rolig grej, en upplevelse. De känns lite läskigt, det här året vet man inte vad man ska göra efter sommarlovet, säger Julia.

‑ Alla har så höga förväntningarna så jag försöker hålla mina lite lägre så att man inte blir besviken. Då kan det bara bli en bra dag, säger Cornelia Hägg
‑ Jag vill ha det strukturerat med tider och när allt ska vara klart och fixat. Jag gör ett schema för min egen skull. Jag är så gott som klar, säger Elin.

Eleverna är överens om att det kan vara lite svårt att dela på sig efter studenten, då de har gått tillsammans under hela gymnasietiden.

‑ Det kanske blir jobbigt att släppa klassen, man har ju ändå gått i samma klass i tre år. Man släpper det barnsliga och kommer ut i vuxenlivet. Det är nog det som är jobbigt, säger Elin.

‑ Jag ska pugga vidare efter studenten. Jag har inte haft så mycket studentkänsla än men det blir en bra kickoff för att plugga, jobba och flytta hemifrån, allt på en sommar. Utsparken är spännande men också lite sorgligt, man har kommit folk ganska nära, säger Zain.

‑ Jag tänker ta det som det kommer under studentutsparken, det som kommer, det kommer. Jag kommer ta ett sabbatsår nu och utforska lite innan jag bestämmer mig vad jag ska plugga, säger Amanda.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?