Länk till startsidan

Vinnare på Vipan - igen!

Vipanelever har återigen tagit hem bucklan till Vipan. Grattis till Filippa Edenhorn och Ida Johansson som vann guldmedalj i Gymnasie-SM i grenen hotell.

Elever från Vipan med pokal
Filippa Edenhorn och Ida Johansson

Under helgen hölls finalen i Gymnasie-SM inom kök, servering, hotell och turism. Elever från hela Sverige tog sig an utmaningen och visade sina färdigheter under två intensiva dagar. Tävlingen omfattade olika moment där eleverna tävlade i rumstilldelning, rollspel, teoretiska prov, hantering av gästkommentarer, konferensuppgifter och problemlösning.

Efter dessa två dagar korades vinnarna. För nionde gången av fjorton möjliga stod Vipaneleverna på prispallen. Stort grattis till Ida och Filippa från HT21, som är stolta vinnare i årets tävling!

Juryns motivering till guldet var:

”Med en känsla för detaljer och gästnöjdhet har det vinnande laget visat en konsekvent självsäkerhet och kunskap både framför gäst och i de skriftliga uppgifterna. Vi hoppas nu att detta resultat ska boosta de tävlandes självförtroende för det är ni så värda och vi hoppas verkligen att vi ses i vår bransch.”

Vinsten kommer firas med tårta tillsammans med klassen och lärare.

Uppdaterad:

Dela sidan: