Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

SM-guld till elever på Vipan

Eleverna Lionel Skulis och Alexander Olsson från Vipan tog hem guldet i kategorin Hotell på årets Gymnasie-SM. Eleverna tävlade i sju olika grenar under fullspäckade dagar i Stockholm.

Lionel Skulis och Alexander Olsson från Vipan håller i segerbucklan Gymnasie-SM

Alexander och Lionel tävlade i allt från arbetsintervju till att räkna ut beläggningsgrad på ett hotell. I tävlingen ingick även rollspel där eleverna utmanades under flera scenarier i receptionsarbete. Skådespelare gestaltade hotell- och eventgäster som satte elevernas lösningsorientering och servicenivå på prov. Eleverna var väldigt tävlingssugna och hade tränat mycket.

- Rollspelet var den roligaste grenen men också den jag var mest nervös för. Men när jag väl gjorde det så var det kul. Det är alltid roligt att lösa problem. Det gällde att ge tips på aktiviteter till gästerna, och vi ett tillfälle var hotellet överbokat när en gäst skulle checka in. Vi löste det genom att hitta ett annat hotell i närheten och han fick kompensation för taxi, restaurangbesök och hotellkostnader, berättar Alexander.

Juryns motivering lyder: efter en väl utförd tävling med svåra utmaningar och tuff konkurrens har det vinnande laget visat på bred yrkesskicklighet och ett fantastiskt sammansvetsat lag.

Vinsten tar med eleverna på en resa till Fjällbacka med hotell, restaurangbesök och kräftfiske. De kommer även kunna följa en receptionschef under en dag och fick en hel del presentkort och vinglas.

- Det var spännande med prisutdelningen. När de ropat ut namnen på eleverna som tog silver och brons var det bara två alternativ kvar. När de sa våra namn kändes det väldigt skönt, säger Alexander.

Grattis Lionel och Alexander!

 

Yrkes-SM är Sveriges största satsning för att öka intresset och rekryteringen till yrkesutbildningar. Yrkes-SM arrangeras av WorldSkills Sweden.

Uppdaterad:

Dela sidan: