Framtid och hållbarhet på agendan under årets första projektvecka

På Hedda Anderssongymnasiet är projektveckan i full gång. De olika årkurserna arbetar med allt från hållbara städer och FN-rollspel till avgångselevernas framtidsplaner.

Treorna som tar studenten till våren har fått ta del av olika föreläsningar med inriktning på framtiden. Skolan har bjudit in olika yrkesgrupper som kriminalvården och Polisen. Även jurist och socionom har varit på plats och talat om framtiden med elever.

– Jag har varit och lyssnat på Polisen, det var bra, säger Genta Rrahmani som går i trean på Samhällsvetenskapliga programmet. Jag ska ta mig tid att fundera på vad jag vill göra i framtiden och söka vidare till våren. Jag funderar på arbete inom kriminalvården och läraryrket. Båda låter intressanta. Det är inte helt lätt att välja men skolan stöttar och hjälper oss att vara väl förberedda.

Eleven Genta Rrahmani
Genta Rrahmani

Yrkesgrupperna är valda utifrån elevernas intresse. Studie- och yrkesvägledare har informerat om val och antagning och eleverna har även fått en föreläsning om privatekonomi och vad det innebär att flytta hemifrån.

– Nu är det dags att komma ut i vuxenlivet. Vi har fått ta del av olika yrken, skrivit CV och tränat på anställningsintervjuer, säger Genta.

Genta tycker att Heddas projektveckor har varit intressanta och kreativa genom hela utbildningen. De ger en bra variation i undervisningen. För varje år ökar utmaningarna och eleverna får arbeta mer självständigt och leda arbetet.

Uppdaterad:

Dela sidan: