CoAction Lund

CoAction Lund

CoAction Lund

CoAction Lund är en skalbar och innovativ satsning för att uppnå klimatneutralitet inom energi och mobilitet till 2030.

Tänk dig en stad där olika sektorer samarbetar mot ett gemensamt mål – att med innovativa lösningar skapa en klimatneutral stad. Tänk dig en stad som går före och visar vägen för andra. Där byggnaderna utgör en del i ett klimatsmart, robust energisystem och utsläppen från transporter har minskat kraftigt.

Det jobbar vi för i Lund.

Samarbete mellan 25 aktörer

Satsningen CoAction Lund samlar aktörer från bland annat energi-, IT-, industri- och fastighetsbranschen tillsammans med myndigheter, akademi och andra organisationer. Tillsammans fokuserar vi på energi och mobilitet, eftersom transporterna står för majoriteten av utsläppen i Lund och ett robust energisystem är en absolut nödvändighet för att klimatneutralitet ska kunna uppnås.

CoAction Lund sticker ut från andra projekt eftersom vi är över 25 olika aktörer som samarbetar mot ett gemensamt mål: en sammankopplad stad där energi- och transportsystem stöttar varandra.

Vi är en av Vinnovas två ”systemdemonstratorer” inom klimatneutrala städer som ska visa vägen och inspirera andra i Sverige och världen.

Läs mer om CoAction Lund

Tre personer står framför ett cykelställ fullt med cyklar och gör sig redo för att cykla iväg.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Prenumerera på CoAction Lunds nyhetsbrev.Våra evenemang

Vi har återkommande träffar för medlemmar och CoAction-vänner. Vi har som mål att inspirera andra städer och bli fler organisationer i Lund som vill samarbeta för att nå våra klimatmål. Är du intresserad av att vara med? Bara hör av dig!

Tre personer står framför ett cykelställ fullt med cyklar och gör sig redo för att cykla iväg.

Uppdaterad:

Dela sidan: