Länk till startsidan

Helgskola

Helgskolan är kortare kurser som du kan gå under en termin för att prova på ämnen och bli inspirerad. Undervisningen kräver inga förkunskaper och ges i grupp. Idén är att du ska kunna se konkreta resultat av din kurs nästan genast.

Kulturskolan Lunds helgskola är kostnadsfri och erbjuds barn- och unga mellan 9–19 år som inte deltar i någon annan av Kulturskolan Lunds undervisningsverksamhet. Denna del av Kulturskolan Lunds verksamhet erbjuds med stöd av Kulturrådet.

Anmälan till vårens helgskola är stängd

De olika kortkurserna riktar sig till barn och unga i olika åldrar. Här finns introduktionskurser för dig som just upptäckt denna verksamhet eller vill pröva något nytt, men vi erbjuder även fortsättningskurser i helgskolan.

Till skillnad från Kulturskolans vanliga undervisning slutar kurserna i helgskolan efter en termin.

Söndagsrock

Som söndagsrockare får du prova gitarr, piano, bas, trummor och att sjunga i mikrofon. Tanken är att du lär dig att spela på de instrument som brukar finnas i ett rock- eller popband. I söndagsrock är glädjen att spela tillsammans det viktigaste. Det finns en nybörjarkurs där du inte behöver ha några förkunskaper, och en fortsättningskurs för dig som deltagit i söndagsrock tidigare.

Trumset.

Ålder: för dig som är född 2003–2013.

Undervisningsdag: söndagar (60 minuter med start olika tider under dagen 10–16).
Kurstillfällen: 8 stycken.

Plats: Kulturskolan Lindebergska, S:t Laurentiigatan 1.

Som söndagsrockare får du prova gitarr, piano, bas, trummor och att sjunga i mikrofon. Tanken är att du lär dig att spela på de instrument som brukar finnas i ett rock- eller popband. I söndagsrock är glädjen att spela tillsammans det viktigaste. Det finns en nybörjarkurs där du inte behöver ha några förkunskaper, och en fortsättningskurs för dig som deltagit i söndagsrock tidigare. Viljan att prova på att spela tillsammans är det viktigaste!

Instrument, sång och gemensamt spel

Kursen bygger på att spela tillsammans, vilket gör att närvaron blir extra viktig, eftersom gruppen annars inte fungerar fullt ut. Det kan vara bra att tänka på redan från början, så om du är medveten om att du kommer att missa flera tillfällen så rekommenderar vi dig att vänta med att söka till en senare termin.

Kursen kommer att innehålla följande

 • Grundläggande kunskap om gitarr, bas, trummor, keyboard och sång.
 • Få lära sig att spela 1-3 låtar tillsammans.
 • Få uppträda på en konsert.
 • Grundläggande kunskap om hur ett rockband fungerar.

Kontakt:

Koordinator Caroline Isacson
E-post: caroline.isacson@lund.se

Mangateckning

Det finns lika mycket olika manga som det finns böcker, så det finns definitivt något som passar alla! Du som läst mangateckning på Kulturskolan tidigare har möjlighet att söka till fortsättnings­kursen av mangateckning.

En mangateckning som föreställer en tjej i superhjältekläder som springer med en jordglob bakom sig och flera stjärnor i luften.

Ålder: för dig som är född 2003–2013.
Undervisningsdag: söndagar (60 min med start olika tider under dagen klockan 10–16).
Plats: Kulturskolan Lindebergska, S:t Laurentiigatan 1.

Kurstillfällen: 8 stycken.

Vad är Manga?

Manga är en seriekonstform från Japan där det är stort fokus på figurerna, vad de känner och vilka de är. Manga är ofta actionfyllda eller dramatiska, och kan vara flera hundratals böcker långa eller bara något enstaka kapitel. Det finns lika mycket olika manga som det finns böcker, så det finns definitivt något som passar alla!

Kursen kommer att innehålla följande

 • Hur man tecknar ansikten - ögon, näsa, mun, hår etc. i mangastil.
 • Hur man ritar kroppar och kläder.
 • Händer och fötter.
 • Rörelse i kroppen och poser.
 • Hur man tecknar en mangaserie.
 • Tuschteknik.
 • Ansiktsuttryck och känslor.

Kontakt:

Koordinator Caroline Isacson
E-post: caroline.isacson@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?