Hotell- och turismprogrammet (HT)

Jobba hemma eller utomlands i världens snabbast växande bransch – turismnäringen.

Vill du jobba med människor? Vill du ge gäster god service och ett gott bemötande? Vill du arbeta på hotell eller med turism? Då är Hotell- och turismprogrammet på Gymnasieskolan Vipan något för dig.

Vi erbjuder en förstklassig utbildning där du redan första året får komma i kontakt med branschen och prova på att möta gäster och öva på ditt gästbemötande. Under alla tre åren på programmet har du tät kontakt med din arbetsplats och många av våra elever framhåller att detta gör att de växer som människor och utvecklas redan från första början.

Hotell- och turismprogrammet på Vipan har två inriktningar: Hotell och konferens samt Turism och resor. Vi samarbetar vi med många olika aktörer; exempelvis Scandic Star, Elite, Hotels och aktivitetsföretaget Entretainment i Sverige men även större internationella hotell på Malta, Island och i Norge. Vi jobbar även med aktuella evenemang som till exempel Lund Comedy Festival och arrangerar bussresor.

Varje år tävlar våra elever i både Skånska Mästerskapet och Gymnasie-SM och vi brukar alltid nå prispall, vilket vi tycker är ett gott bevis på att vår utbildning håller en hög nivå. Våra fd hotellelever brukar, några år efter studenten, dessutom bli uttagna till Svenska Yrkeslandslaget för att tävla internationellt i såväl EM som VM. 2018 tog Emil Fäldt brons i Yrkes-EM och 2019 tog Elias Larsson brons i Yrkes-VM. Vipans hotellärare Eva Lönn är verksam som Svenska Yrkeslandslagets expert och coach till de tävlande.

Klicka på relaterad information om du vill se vår film om vårt program samt Skolverkets film om Hotell- och turismprogrammet.

Kontakta oss om du vill veta mer:

Biträdande rektor

Lena Sepponen
Tel 046 - 359 79 90 
lena.sepponen@lund.se

SYV

Maria Wetterlund
046-359 30 05
maria.wetterlund@lund.se

Arbetslagsledare 

Viveka Brunander
Tel 046 - 359 81 38 
viveka.brunander@lund.se  

Kontakt

Gymnasieskolan Vipan

Besöksadress: Vipeholmsvägen, 224 66 Lund
Telefon (växel): 046-359 50 00
E-post: vipan@lund.se

Vipan

Adress
Vipeholmsvägen, 224 66 Lund

Telefonnummer
046-359 50 00

E-postadress
vipan@lund.se

Leveransadress
Vipeholmsvägen, Hus A, Lund

Kontakta oss

E-post
lunds.kommun@lund.se

Telefonnummer
046-359 50 00

Öppettider
Måndag–torsdag: 08–17
Fredag: 08-16
Avvikande öppettider