Livet på Vipan

Vipan ligger mitt i en av Lunds grönskande parker.

Vipan öppnar dörrarna

Skolan liknar mest ett amerikanskt college eller internationellt campusområde. Gräsmattorna sträcker ut mellan sekelskifteshus och toppmoderna byggnader. Här möts varje dag cirka 1300 elever med helt olika intressen, stilar och inriktningar.

Skolans berömda och helt unika atmosfär präglas av den härliga blandningen av människor. Alla får plats eftersom alla kan bidra. Yrkesstoltheten över det man själv kan, och respekten för andras kompetens, är en del av skolans själ. Att våra elever tillbringar så mycket tid ute i arbetslivet gör att känslan för skolan blir extra stark.  

 

Vi vill ge dig självförtroende

Vipan är en ung och modern skola men har redan många traditioner och roliga event. Gemenskapen över klass- och åldersgränser är stark. Du märker det direkt när du kliver in på Vipans café som är skolans hjärta.          

Vi som jobbar på Vipan - cirka 230 personer – vill att du ska kunna se tillbaka på din tid på skolan som en helt fantastisk period. De roliga år då du utvecklades som person och bestämde vad du vill göra och vem du vill vara. Din framtidstro och upptäckarglädje ger oss motivation att hjälpa och stödja dig i allt. Vi vill ge dig självförtroende och framgång i dina studier. Och när du lämnar skolan ska du vara förberedd för både arbetsliv och högre studier. Genom aktiva val kan alla våra yrkesutbildningar ge dig behörighet till högskolan.

Modernt, proffsigt och dynamiskt

Din utbildning sker i rymliga och ljusa lokaler. Lärarna är erfarna och utrustningen är på en professionell nivå som ingen gymnasieskola i Lund kan matcha. Varje enskild elevs personliga utveckling är oerhört viktig för oss. Vipan är en dynamisk skola i ständig förändring. Vi har en ovanligt stor och bred kontaktyta med omvärld och arbetsliv – ett självklart krav på en modern yrkesskola.

Vipans nyckelord är KUNSKAP, INDIVID och OMVÄRLD. De olika arbetslagen och ämnesgrupperna har konkretiserat nyckelorden utifrån sina perspektiv, program, ämnen och unika pedagogik. Utifrån detta har sedan ledningsgruppen tagit fram skolans målbild.