Vipan Smashers - seriesegrare och cupmästare

16 december, 2019

Vipan Smashers

På vår skolgård har det under våren samlats elever som har spelat volleyboll. På rasterna har det spelats, både gärna och ofta, och både tjejer och killar. En av våra skolvärdar, Göran, hörde sig för om det var någon som var intresserad av att vara med i LUGI Motionsturneringar på Victoriastadion. Och det var det! De ansökte om medel från Kultur- och fritidsförvaltningen för att ställa upp och fick det. Matcherna har spelats sent på tisdagskvällarna vilket har gjort att några av de intresserade eleverna tyvärr inte har kunnat delta. Men ett lag bestående av Hassan och Ezatulah från IMS, Erfam från VO och Annette har spelat tillsammans under hösten. 

Och vilket succé de har gjort! Vipan Smashers har gått obesegrade genom sitt seriespel och stod som klara seriesegrare! Man har spelat mot lag som Mad Monkeys, Västgöta Nation och JF Vållandebebollag. Till våren väntar spel i högsta divisionen då det blir dags att bekänna färg! Vipan Smashers var också med i cupspel under hösten, där man fick möta lag från just den högsta serien. Även om man var illa ute i några matcher så stod man till slut även som cupsegrare. Hassan blev vald till finalens Most valuable player (MVP). 

Vår skolvärd Göran, tillika lagets lagledare, säger att “ det är härligt att se hur ungdomarna uppför sig före, under och efter matcherna. De är artiga, trevliga och även om de är överlägsna sina motståndare så visar man respekt. Efter matcherna fortsätter man gärna att spela med och mot varandra och mixa lagen! Som lagledare kan man inte annat än vara stolt över våra ungdomar!”

Vipan Smashers