Validering på Vipan

10 oktober, 2019

Sedan förra läsåret samarbetar Arbetsförmedlingen med Vipan för att validera målare. En validering innebär att de som saknar gymnasieutbildning, eller som har en anställning som målare men inget bevis på sina målerikunskaper, kan få dem validerade.

Ansvarig lärare på Vipan, Per Sjögren, berättar att en validering tar cirka 10-15 dagar och att det nu är fler som kan få chansen att jobba som målare med den här möjligheten. “ Just nu har vi fem stycken inne på skolan som är mitt uppe i sin valideringsprocess. Jag ska bedöma deras kunskaper både praktiskt och teoretiskt på en timskala från 0-6 800 timmar. De flesta som kommer till oss har kompletterat sin utbildning på Hermods men vi har även sådana som har en anställning men inget formellt bevis på vad de kan. Då kan vi med hjälp av den nationella valideringsmodellen som Måleriföretagen i Sverige och Svenska Målareförbundet har tagit fram gemensamt ge dem ett kvitto på deras kunskaper.”

Per har validerat lite över hundra målare, många av dem nyanlända målare, och konstaterar att ca 80% av validanterna har ett jobb direkt efter validering. Företagen tar tacksamt emot målare med arbetslivserfarenhet som gjort en validering, för då vet företagaren vad målaren kan och han får en rättvis lön. En win-win-situation för alla...

Validering på Vipan

Validering på Vipan

Validering på Vipan

Läs mer genom att klicka på releterad information nedan.

Relaterad information

Kontakt

Gymnasieskolan Vipan

Besöksadress: Vipeholmsvägen, 224 66 Lund
Telefon (växel): 046-359 50 00
E-post: vipan@lund.se

Vipan

Adress
Vipeholmsvägen, 224 66 Lund

Telefonnummer
046-359 78 60

Öppettider
08.00-15.00
Begränsade öppettider under lovdagar.

E-postadress
vipan@lund.se

Leveransadress
Vipeholmsvägen, Hus A, Lund

Kontakta oss

E-post
lunds.kommun@lund.se

Telefonnummer
046-359 50 00

Öppettider Medborgarcenter
Måndag–torsdag: 08–17
Fredag: 08–16
Avvikande öppettider