Stadsparken - en plats för lärande

7 oktober, 2019

Förra helgen var det Skördefest i Stadsparken och i söndags gick motionsloppet Run for Mental health av stapeln. Och Vipaneleverna var med vid båda tillfällena! Stadsparken är inte bara lundabornas mest omtyckta gröna oas utan också en plats för lärande.

Under Skördefesten stod eleverna Elin Welander och Anton Strid från Restaurang- och livsmedelsprogrammet och sålde småkakor, lingon, ättiksgurka, inlagd pumpa, rödbetor, sylt, marmelad, chutney och saft. Och de sålde slut på allt de hade! Yvonne, Stina och Göran,  lärare på Restaurang- och livsmedelsprogrammet, sken ihop med solen när de berättade om hur duktiga eleverna varit. Det var inte bara elever och personal på Vipan som var på plats i Stadsparken utan även enskilda odlare, små föreningar och nätverk som sålde sina varor. Skördefesten riktar in sig på det ekologiska och närodlade och både odlare och föreningar delar med sig av sin kunskap och odlarglädje. Förutom mathantverkare så fanns det även andra hantverkare på plats; du kunde lära dig mer om ull, lin, trä och keramik. Och för de minsta fanns det möjlighet att åka hästdragen vagn runt parken och träffa våra lantbruksdjur på tillfälligt besök: grisar, kalvar, får och getter.

Vipan på Skördefesten

Vipan på Skördefesten

När motionsloppet Run for Mental Health sprangs så deltog både elever och lärare från Vård- och omsorgsprogrammet i form av aktiva deltagare men också funktionärer. Eleverna, i VO17 och VO18, som sprang gjorde en stabil insats men det gjorde även de som jobbade som funktionärer. Maria och Åsa, undervisande lärare på Vård- och omsorgsprogrammet, höll fanan högt på lärarsidan och fick högklassig coaching av de peppande eleverna. Efteråt bjöds det på välförtjänta chokladbollar och festis på den soldränkta gröningen i Stadsparken. Det här loppet är en del av Skåneveckan för psykisk hälsa och runt om i Skåne hålls föreläsningar, workshops, ges teaterföreställning och mycket mer för att belysa psykisk hälsa. Och att få springa ett motionslopp i strålande solsken i ett grönt Stadsparken gör underverk för både vårt välmående och vårt lärande.

Läs gärna mer om Skördefesten och Run for Mental Health genom att klicka på relaterad information nedan.

Vipan på Run for Mental Health

Vipan på Run for Mental Health

Vipan på Run for Mental Health

 

Relaterad information

Kontakt

Gymnasieskolan Vipan

Besöksadress: Vipeholmsvägen, 224 66 Lund
Telefon (växel): 046-359 50 00
E-post: vipan@lund.se

Vipan

Adress
Vipeholmsvägen, 224 66 Lund

Telefonnummer
046-359 78 60

Öppettider
08.00-15.00
Begränsade öppettider under lovdagar.

E-postadress
vipan@lund.se

Leveransadress
Vipeholmsvägen, Hus A, Lund

Kontakta oss

E-post
lunds.kommun@lund.se

Telefonnummer
046-359 50 00

Öppettider Medborgarcenter
Måndag–torsdag: 08–17
Fredag: 08–16
Avvikande öppettider